Jakab Péter Deutsch Tamásnak: "Szerintem meg hülyének nézel egy országot. Ne provokáljatok, Tamás!"

Jakab Péter Deutsch Tamásnak: "Szerintem meg hülyének nézel egy országot. Ne provokáljatok, Tamás!"

"Mifelénk nem szokás rázni a rongyot, főleg akkor nem, amikor a nép nyomorog. A nép, amelynek a pénzéből élsz, és akik neked csak panelprolik"

- írta Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnöke Deutsch Tamásnak, a Fidesz EP-képviselőjének címezve abból az apropóból, hogy a kormánypárti botránypolitikus egy kétes értékű interjút adott a Telexnek. 

Deutsch Tamás egyébként azt próbálta bemagyarázni az őt kérdezőkbe, és persze az olvasókba, hogy teljesen életszerű az, ha egy ország miniszterelnöke, jelesül Orbán Viktor koldusszegény, és nem volt képes egyetlen egy fillért sem félretenni.

"Valószínűleg azért, mert ennyi megtakarítása van. Szerintem ebben a megközelítésben, nem tud olyat beírni Orbán Viktor, amivel kapcsolatban önnek ne lenne kritikus észrevétele"

- nézte le teljesen a vagyonnyilatkozati rendszert Deutsch Tamás, amennyiben ez tényleg csak annyit ér, hogy Orbán Viktor random számokat írogathat a papírlapra. 

De szolgált más magyarázattal is Orbán Viktor pénztelenségére.

"Öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető".

Ugyanakkor Mészáros Lőrinc gazdagodása magától értetődik a számára.

"Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, aki 2010-et követően meggazdagodott vagy még gazdagabb lett, mert Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét".

De ha mégis felmerülnének aggályok, akkor mindent felülír a pénz:

"olyan nincsen, hogy valakit, aki nem politikus megszólunk azért, mert drága karórát hord és sportautóval jár, viszont örömmel vesszük, hogy egyébként Orbán Viktort támogatja, és ez jó a pártnak".

Ugyanakkor Jakab Péter pedig azt akarja magáról mutatni, hogy ő egy panelproli, egy virtigli átlagember - vélekedik az Európai Néppártból kipaterolt Deutsch Tamás. Ami alapján kijelenthető, hogy a Fidesz-alapító szerint a parizer fogyasztása a panelprolikra jellemző, akik viszont a hamisíthatatlan, igazi átlag magyarok. 

Szóval, az átlag magyar egy panelproli Deutsch Tamás szerint. Véletlen lenne? Aligha. 

Mitől ütött ekkorát a parizeres szelfi? Valójában kiket és miért nevez prolinak a Fidesz?

Nem túlzás azt állítani, hogy nagyjából egy hete, február 18-án Jakab Péter berobbantotta a Facebookot a mindössze nyolc szóból, egy szmájliból és egy szelfiből álló posztjával. A parizeres sztori ezután önálló életre kelt; a Jobbik miniszterelnök-jelöltje két alkalommal is reagált a kormánypárti interakciókra, de még egy másik ellenzéki párt, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea is úgy érezte, részese lesz a történetnek.

 

"Kedves Tamás, attól még, hogy frakcióvezető lettem, nem kezdek el urizálni. Ez nem a Fidesz, ahol lassan a WC-re is luxusrepülővel mennek a ficsúrok"

- fogalmazott Jakab Péter a posztjában. 

"Több tiszteletet, ha kérhetem! Bár tudom, nektek mindenki annyit ér, amennyije van. Ahogy Lázár János kollégád mondta: „akinek nincs semmije, az annyit is ér”. Kivéve persze Orbán Viktort, akinek te elhiszed, hogy nincs egy forintja sem, bár szerinted 2010 óta mindenkit ő tett itt gazdaggá. Micsoda önzetlen gyerek ez az Orbán Viktor. Ő nem urizál, ő szegény, csak mindenki más lett milliárdos a környezetében. Szerinted tisztességesen. Szerintem meg hülyének nézel egy országot. Szerinted „pofátlanság” beleszólni, hogyan élnek a Mészáros-félék, szerintem meg provokáció, ahogy élnek. Egy ország provokálása. Ne provokáljatok, Tamás!" - reagált az interjúra a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.