Ha nincs közigazgatási gyakorlat, a pénzügyi is jó - Rendeletmódosítás a MÁK új elnökének kedvéért

Ha nincs közigazgatási gyakorlat, a pénzügyi is jó - Rendeletmódosítás a MÁK új elnökének kedvéért

Mint ismert, Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnök március elején lemondott, majd a miniszter idő előtt menesztette a mellé kijelölt miniszteri biztost is.

Ahogyan arról pedig korábban beszámoltunk, Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán már tényként közölte, miszerint Bugár Csaba „került a Magyar Államkincstár elnöki pozíciójába”. A közgazdász az elmúlt 30 évben többek között a Diákhitel Központ Zrt. és az MFB Invest Zrt. vezérigazgatójaként is dolgozott.

Kinevezéséhez azonban módosítani kellett az erre vonatkozó kormányrendeletet, ami szerdától hatályos, s az új kinevezés is csak ettől a naptól felel meg a jogszabálynak.

Van ugyanis az a mondat, hogy: „Elnökké szakirányú felsőfokú iskolai végzettséggel, legalább ötéves közigazgatási gyakorlattal és legalább ötéves vezetői tapasztalattal rendelkező magyar állampolgár nevezhető ki”. Ebbe pedig – írja a hvg.hu – beleszúrtak még egy késő este megjelent módosítással egy olyat is: „közigazgatási vagy pénzügyi” gyakorlatot várnak el.