Súlyosbították a Honvédkórház Covid-osztályán gyilkoló kínai férfi elleni gyanúsítást

Súlyosbították a Honvédkórház Covid-osztályán gyilkoló kínai férfi elleni gyanúsítást

Közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletével gyanúsítják azt a kínai férfit, aki még márciusban kezdett gyilkos őrjöngésbe a fővárosi Honvédkórházban.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel közölte, a gyanú szerint a 37 éves férfi 2021. március 13-án a délutáni órákban a VI. kerületi Honvédkórházban először egy betegtársát fojtogatni kezdte, és többször mellkason ütötte, támadásával csak a sértett segítségért kiáltása miatt érkező ápolók láttán hagyott fel.

Ezután a szomszéd kórteremben, sebészeti ollókkal súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd elhunyt.

A gyanúsított ezek után az őt megfékezni próbáló egyik ápolónőre támadt, megkísérelte mellkas tájékon megszúrni, aki a szúrásokat egy maga elé tartott kukatetővel el tudta hárítani.

A dühöngő gyanúsítottat a kórház biztonsági őreinek sikerült megfékezniük, ennek során egyikük a kezén szúrt, könnyű sérülést szenvedett.

Mint korábban beszámoltunk róla, a férfit a támadás előtt állítólag lekötözve tartották az ágyában, de végül valamiért eloldozták.

A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben őrzik.