Technikai hiba miatt csökkentek a politikusok elérései a Facebookon

Technikai hiba miatt csökkentek a politikusok elérései a Facebookon

Nem szándékosság okozta azt, hogy az elmúlt napokban több magyar politikus Facebook-oldalának elérése is megcsappant, a közösségi oldal péntek éjjeli közlése szerint. 

A hvg.hu cikkéből kiderül: egyszerű technikai hiba állhat a jelenség hátterében, mely több országban is tapasztalható volt, de már elhárították azt. 

Pénteken ellenzéki és kormánypárti politikusok egyaránt panaszkodtak a facebookos hiba miatt. Köztük Donáth Anna, Fekete-Győr András, Dömötör Csaba, Hollik István és Karácsony Gergely. 

De Jakab Péter is tapasztalta és jelezte, hogy a Facebook legújabb újítása miatt a politikai oldalak elérése visszaesett. 

Jakab Péter: Kövér László és a Facebook sem hallgattathat el

Karácsony Gergely főpolgármester után Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje is jelezte, hogy a a Facebook legújabb újítása miatt a politikai oldalak elérése visszaesett. Ám, a változtatás hivatalos kormányzati oldalakra nem vonatkozik, így például Magyarország Kormánya Facebook-oldal továbbra is akár több százezer magyar embert érhet majd el egy-egy poszttal.

Kérdés, hogy mindez azzal magyarázható-e, hogy a platform kevesebb politikai tartalmat jelenítene meg a felhasználók hírfolyamában, mely célkitűzés például az USA-ban már egy ideje tesztelés alatt áll. Vélhetően inkább valamilyen nem szándékos algoritmusmódosítás, vagy technikai probléma adódhatott.