Orbán Viktorral közös videóban állna ki Fekete-Győr András a magyarok oltakozásáért

Orbán Viktorral közös videóban állna ki Fekete-Győr András a magyarok oltakozásáért

A Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András mai, Facebook-oldalán közzétett videójában kifejtette, hogy jelenleg a magyarság legfontosabb ügye az, hogy minél többen be legyünk oltva és biztonságban legyünk. Hangsúlyozta, minél nagyobb a baj, annál nagyobb társadalmi összefogásra van szükség. 

Az ellenzéki politikus ugyanakkor emlékeztetett:

Ez nem pártpolitika! Szükségünk van összefogásra az oltások érdekében! Az ellenzék tavaly békejobbot nyújtott Orbán Viktornak, de ő azt akkor nem fogadta el.

Mint érvelt, "több mint 20.000 magyar áldozattal a hátunk mögött szükség van egy széleskörű összefogásra az oltások érdekében". 

Ezért a Momentum miniszterelnök-jelöltjeként arra kérem fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy egy közös videóban álljunk ki azért, hogy minden magyar oltassa be magát. Mert ez most a legnagyobb, közös nemzeti ügyünk" 

- fogalmazott az ellenzéki politikus, aki ezt azért tartja fontosnak, mert az oltásra regisztráltak száma még mindig 4 millió alatt van, miközben a halálos áldozatok száma naponta több százzal nő. 

A válasz: Gyurcsány

Időközben napvilágot látott a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye Fekete-Győr András nyilatkozatára az Országos Sajtószolgálat jóvoltából:

Akik hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak és kamu videókkal járatták le a magyar mentősöket és kórházi dolgozókat, azok először kérjenek bocsánatot a magyar emberektől! Felszólítjuk a baloldalt, hogy azonnal vonják vissza azt az országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő Gyurcsány Ferenccel az élen a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte!

Érzékelhetően a felkínált békejobb ismét süket fülekre talált, bár nem először:

Dömötör: "Nem tud úgy felkelni a nap, hogy ne zúdulnának ellenzéki nyilak az oltási programra"

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton közös nyilatkozatban kérte az ellenzéki pártszövetség, hogy a nagyobb fokú hatékonyság érdekében legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával is vakcinához jutniuk azoknak, akik beoltatnák maguknak. Ezzel együtt pedig jobbnak látnák, ha eltörölnék a regisztrációt. Az ellenzéki együttműködés tagjai hatpárti konszenzusban írtak nyilatkozatot szombat délelőtt arról, hogy könnyebb legyen a koronavírus elleni oltóanyagokhoz való hozzáférés.