Állami támogatásból rendezhet filmet az SZFE új rektorhelyettese és a közmédia műsorvezetője is

Állami támogatásból rendezhet filmet az SZFE új rektorhelyettese és a közmédia műsorvezetője is

Negyvenkét alkotásnak: 7 kisjátékfilmnek, 15 ismeretterjesztő filmnek, 9 animációs alkotásnak és 11 dokumentumfilmnek szavazott meg gyártási támogatást a Nemzeti Filmalap (NFI). A kisjátékfilm, az ismeretterjesztő, az animációs és a dokumentumfilm pályázatokra összesen 494 filmtervet adtak be az alkotók a második fordulóban - írja az MTI.

A listán szerepel többek között Novák Emil - akit a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltását követően rektorhelyettesnek neveztek ki - projektje, a Cédrusok, ami Csontváry egyik festménye és a "nemzeti értékmentés" kapcsolatát járja majd körbe. De Baska Barbara, az SZFE tanárának neve is felbukkan, aki szintén dokumentumfilm-tervvel győzte meg az NFI-t.

Persze más Fidesz-közeli alkotók sem maradhattak ki a támogatásokból: a nemzeti íróakadémia, az Előretolt Helyőrség vezetője, Orbán János Dénes író-költő Brassai Sámuel, az unitárius polihisztor című filmjével érdemelte ki, de a közmédia M5-ös csatornájának műsorvezetője, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV új főszerkesztője, Béli Ádám sem maradhatott ki.