Három hónappal meghosszabbították a Honvédkórházban gyilkoló kínai férfi letartóztatását

Három hónappal meghosszabbították a Honvédkórházban gyilkoló kínai férfi letartóztatását

Továbbra is elmemegfigyelőben marad az a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölési kísérlettel és más bűncselekményekkel gyanúsított 37 éves kínai férfi, aki meggyilkolt egy tanárnőt a Honvédkórház intenzív Covid-osztályán.

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Szörnyű részleteket árult el a rendőrség a Honvédkórházban történt gyilkosságról

Egy másik betegre, ápolókra és a kórház biztonsági őreire is rátámadt az a 37 éves kínai férfi, aki szombaton megszurkálta a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén betegtársát, aki szerdán életét vesztette - közölte Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályvezetője a rendőrség honlapjára csütörtökön feltöltött videón.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a 37 éves férfi több intenzíven fekvő betegre is rátámadt néhány héttel ezelőtt. Az egyik ápoló segélykiáltást hallott, majd a kórteremben azt látta, hogy a nő mellett áll egy férfi, aki a nyakát szorongatja és a mellkasát üti. A férfi az ápoló megjelenésére abbahagyta a támadást és a kórteremben a kötözésre használt ollókat felkapva támadóan indult felé. Az ápoló kihátrált a folyosóra, de közben odaért egy másik ápoló is, így már ketten próbálták megfékezni a támadót. Miközben hátráltak, a következő kórteremhez értek, ahova a férfi bement.

Ebben a kórteremben egy altatás és lélegeztetés alatt lévő 54 éves nő feküdt. A férfi kitépte a nő szájából a csöveket, és az ollóval mintegy harmincszor lesújtott az asszony fejére. A támadás után kiment a folyosóra, majd az előtérbe, ahol az egyik biztonsági őrt is megtámadta, aki kivédte a támadást, de a kezén így is megsérült. Az őrök azután földre vitték a támadót és átadták a rendőröknek.

Később kiderült, a támadó szakácsként dolgozik egy budapesti étteremben, de magyarul semmit nem beszél. A Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a kínai férfi letartóztatásának meghosszabbítását.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az indítvánnyal, és három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását.