Olaszországban április 26-tól nyitnak az iskolák és a teraszok

Olaszországban április 26-tól nyitnak az iskolák és a teraszok

A vártnál korábban oldják a korlátozásokat, és április 26-tól egész Olaszországban megnyitnak az oktatási intézmények, valamint engedélyezik a bárok, éttermek teraszainak megnyitását - jelentette be Mario Draghi kormányfő pénteken.

A bölcsődéktől az egyetemekig a diákok ismét "jelenlétben", azaz már nem interneten, hanem a tantermekben tanulhatnak. Az oktatás ugyanis október óta interneten zajlott - tette hozzá az MTI.

Újraindul a szintén ősz óta csak elvitelre dolgozó vendéglátás is, de egyelőre csak a bárok, éttermek szabadtéri helységei, vagyis a teraszok nyithatnak újra, kivéve az április 26. után is kiemelten járványveszélyes régiókban. Újranyithatnak a szabadtéri mozik és színházak. Részlegesen feloldják a tartományok közötti közlekedési korlátozásokat is.

Mario Draghi miniszterelnök kijelentette, hogy egyelőre ennyi oldást engedhetnek meg, "a kormány ennyi kockázatot tud vállalni".

Hozzátette: továbbra sem adták fel, hogy őszre a lakosság nyolcvan százaléka legalább egy adag védőoltásban részesüljön. Pénteken Olaszország túllépte a tízmilliós oltási küszöböt.