Gyöngyösi Márton: Orbán Viktor nyomában 25 ezer halálos áldozat, csődbe jutott vállalkozások, és kereset nélkül maradt dolgozók vannak

Gyöngyösi Márton: Orbán Viktor nyomában 25 ezer halálos áldozat, csődbe jutott vállalkozások, és kereset nélkül maradt dolgozók vannak

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője egy Facebook-videóban reagált Orbán Viktor korábbi szavaira, miszerint Magyarországon azért olyan sikeres a járványkezelés, mert Magyarországon nem koalíciós kormányzás van. 

A politikus szerint a miniszterelnök ezzel a szokásosnál is nagyobbat lódított. Az EP-képviselő úgy látja, sok mindent el lehet mondani Orbánról, de azt hogy teljesen ostoba és tájékozatlan lenne, talán mégsem. Szerinte a kormányfő azért hazudozik a koalíciós kormányok sikerességéről, és azért akarja azokat lejáratni, mert 2019-ben az ellenzék megmutatta, hogy közös jelöltekkel "ki lehet ebrudalni a fideszes kiskirályokat" az önkormányzatokból, és 2022-ben ugyanerre készül az ellenzék:

"közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel ki fogjuk söpörni Orbánt a hatalomból és a kormányzásból". 

Gyöngyösi Márton példaként összehasonlította a halálozások számában az egyes európai kormányok teljesítményét, ugyanis Orbán Viktor az emberéletekben méri a siker titkát. 

  • Ausztriában az osztrák Néppárt az ideológiájában teljesen eltérő zöldekkel kormányoz közösen. Ausztriában kevesebb mint 10 ezer halálos áldozat van a járványnak, szemben a magyar 25 ezres adattal. 
  • Németországban a II. világháború óta koalíciós kormányzás van, a kereszténydemokraták és a szociáldemokraták között. A 80 milliós országban 80 ezer halálos áldozata van a járványnak, ami arányaiban sokkal kevesebb, mint a 25 ezer. 
  • Belgiumban hétpárti koalíció irányít, amit még nyelvi különbségek is feszítenek. Még a negatív európai példaként emlegetett országban is kevesebb a halálos áldozata volt a járványnak, mint hazánkban. 
  • Lengyelországban "Orbán Viktor haverjai vannak kormányon" a koalíciós partnereikkel, de arányaiban mégis sokkal kevesebb az áldozatok aránya, mint hazánkban.

Európában koalíciós kormányok kormányoznak, és sokkal nagyobb sikerrel, mint a Fidesz - állapította meg Gyöngyösi Márton.

"Sokkal kisebb a halálozások száma és sokkal több segítséget tudnak nyújtani a vállalkozásoknak, és a bajba jutott embereknek, mint Orbán Viktor, akinek a nyomában 25 ezer halálos áldozat, csődbe jutott vállalkozások, és kereset nélkül maradt dolgozók vannak. Ennek az oka maga Orbán Viktor, és a kormányzása"

- fogalmazott, utóbbit azzal támasztva alá, hogy az Orbán-kormány minisztereinek nem lehet önálló véleménye, mert csak a lojalitásuk számít.