Gyöngyösi: "Orbán inkább lemond a magyaroknak szánt segítségről, ha nem lophatja el"

Gyöngyösi: "Orbán inkább lemond a magyaroknak szánt segítségről, ha nem lophatja el"

Miközben Orbán pénteken még arról beszélt itthon, hogy már minden le van tárgyalva az EU-s helyreállítási alap körül, Brüsszelben hirtelen lemondott a pénz 57 százalékáról

- reagált Gyöngyösi Márton arra a hírre, miszerint Orbán Viktor Brüsszelben azt közölte, hogy a Magyarországnak járó 5800 milliárd forintos csomagból csak 2500 milliárd forintnyit akar a kormánya egyelőre lehívni, vagyis a teljes keret nem egészen 43 százalékát.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter vasárnap reggel arról beszélt az állami rádióban, hogy Magyarország az elsők között nyújtja be tervét helyreállítási alapra, amely az országnak járó több mint 2500 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásra vonatkozik majd, a 3300 milliárd forintot meghaladó hitelkeretre nem terjed ki.

A Jobbik EP-képviselője szerint Orbán Viktor mindezt azért tette, mert

az EU a támogatásért cserébe elvárta volna, hogy lépjenek fel a korrupció ellen, és ne építsenek diktatúrát.

"Orbán szerint viszont ha a pénz nem lehet az övé és a haveri-rokoni köré, akkor inkább nem is kell, és csak a segítség összegének 43 százalékára tart igényt. Persze nyilván meghallgathatjuk majd a szokásos ócska szövegelést arról, hogy a "takarékos Fidesz-kormány nem akart hitelt felvenni". Csakhogy ezzel egyidőben sokkal rosszabb feltételekkel vesznek fel hiteleket kínai, orosz, és még ki tudja milyen forrásokból. Nyilván jogállamisági és antikorrupciós feltételek nélkül"

- árnyalta tovább a helyzetet.

Gyöngyösi Márton szerint Orbán válságkezelése csak arról szól, hogy 

még több pénzt neki és a cimboráknak, a magyaroknak meg "kampó".

"Mi, magyarok viszont torkig vagyunk már ezzel a korrupt fideszes tempóval, amely a tönk szélén hagyta a magyar embereket és felelős a járvány 26 ezer halálos áldozatáért! Jövőre ezért kell elzavarni őket!"

- foglalta össze a jobbikos politikus.