Mick Scumacher azt szeretné, ha büszke lenne rá az édesapja

Mick Scumacher azt szeretné, ha büszke lenne rá az édesapja

A Haas csapatánál a Forma-1-ben első évét teljesítő Mick Schumacher főnöke, Günther Steiner szerint a német pilóta nemcsak a neve miatt van a száguldó cirkuszban, határozott célja van: világbajnok akar lenni, hogy édesapja büszke lehessen rá - írja az F1Világ.

A lap szerint Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke az Auto Motor dun Sport című szaklapnak arról beszélt, hogy rendkívül szorgalmas és fegyelmezett pilótát ismert meg Mick Schumacher személyében. 

„Jó látni, hogy mennyire akar! Mick nemcsak azért csinálja ezt az egészet, mert az édesapja hétszeres világbajnok. Ő is világbajnok akar lenni. És keményen dolgozik ezért. Nem egyszerűen a neve miatt van itt. Azt szeretné, ha az édesapja büszke lenne rá.”

A Haas számára nagyon nehéz lesz ez az év, ugyanis az anyagi lehetőségek miatt ebben az évben inkább a jövő évi szabályváltozásokra figyelnek és a 2022-es autó fejlesztésére. Ezáltal idén szinte alig fejlesztik a jelenlegi konstrukciót, amely így is jelentősen elmarad a mezőnytől. Az amerikai csapat ebben az évben két újonc pilótával állt neki a szezonnak, hiszen Mick csapattársa a szintén rutintalan orosz Nyikita Mazepin.

„Eltérő személyiségűek, de ez teljesen rendben van. Nem bábukra van szükségünk, hanem igazi karakterekre. Én jól tudom kezelni ezt. Mások, de nincs jó vagy rossz ezen a téren. Nem kedvelem jobban egyiket a másiknál"

- mondta Steiner a Haas pilótáiról, hozzátéve: még csak két versenyen vannak túl. Még nem lehet megmondani, mennyire jók a pilótáik.”

Az első két futamon egyébként Mick Schumacher szemmel láthatóan is jobban teljesített orosz csapattársánál. A német pilóta a múlt héten egy 2019-es Ferrarival gyakorolt.