Boris Johnson óvatos a külföldi utazások ismételt engedélyezésében

Boris Johnson óvatos a külföldi utazások ismételt engedélyezésében

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a koronavírus-fertőzések újbóli behurcolásának veszélye miatt nagyon óvatosan kell eljárni a külföldi utazások engedélyezésével - számol be az MTI hétfőn.

A nagy-britanniai koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások között már jó ideje szerepel, hogy Angliából - nagyon kevés számú, nyomós indok kivételével - nem szabad külföldre utazni.

Az utazási tilalom meghirdetett célja az új koronavírus-variánsok behurcolásának megakadályozása, annak érdekében, hogy ne kerüljenek veszélybe a nagy-britanniai oltási kampány eredményei.

A turisztikai célú külföldi utazások engedélyezését a brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrend legkorábban május 17-től irányozza elő.

Boris Johnson azonban hétfői vidéki látogatásán, újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: a kormány szeretne "valamilyen mértékű nyitást" május 17-én, de a lehető legnagyobb óvatossággal kell eljárni, mivel senki nem akarja, hogy a kór máshonnan ismét bejusson az országba.

Boris Johnson: a brit kormány gyógyszeres megelőzésre törekszik

A brit kormány ősztől legalább két olyan gyógyszert szeretne forgalomba hozni, amelyek elejét veszik a koronavírus terjesztésének és felgyorsítják a fertőzöttek felépülését - mondta kedden Boris Johnson miniszterelnök. AZ MTI beszámolójában azt írja, Johnson a Downing Streeten tartott esti sajtótájékoztatóján bejelentette, a kormány külön munkacsoportot hoz létre annak felkutatására, hogy mely vírusellenes szerek bizonyulhatnak a legígéretesebbnek erre a célra.