A Jobbik beállt Márki-Zay Péter mögé egyéniben

A Jobbik beállt Márki-Zay Péter mögé egyéniben

Nem indít saját jelöltet, ehelyett Márki-Zay Pétert támogatja a Jobbik az ellenzéki előválasztáson Csongrád-Csanád megye 4-es számú választókerületében.

Erről maga a párt elnöke, Jakab Péter posztolt hétfőn a Facebook-oldalán. A legnagyobb ellenzéki erő miniszterelnök-jelöltje azt írta,

„Ahhoz, hogy 2022-ben legyőzzük a Fideszt, nem elég a pártok összefogása. Az emberek összefogására van szükség. Olyanokéra is, akik nem pártok tagjai, hanem civilek, lokálpatrióták, a közösségükért tenni akaró magyarok. A Jobbik számít a civilekre a kormányváltásban, ez pedig azt jelenti, hogy ők is számíthatnak a ránk.”

A közlemény szerint Csongrád-Csanád megye 4-es számú választókerületében a Jobbik a legalkalmasabb civil jelöltet támogatja az előválasztáson, ez az ember pedig szerintük Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, aki „az összefogás fegyverével először győzte le a Fideszt”, azóta pedig „iszonyatos kormányzati ellenszélben is állja a sarat”.

„Ebben a választókörzetben Márki-Zay Péter a kormányváltás kulcsa. A Jobbik őt támogatja.”

- írta Jakab Péter.

Márki-Zay Péter 2018 februárjában okozott nagy meglepetést azzal, hogy Lázár János fellegvárában az időközi polgármester-választáson legyőzte a Fidesz jelöltjét, Hegedűs Zoltánt.

Frissítés:

Márki-Zay a Facebookon köszönte meg a Jobbik támogatását, egyúttal azt is előrevetítette, ha Jakab Péter elindul egyéniben (a Jobbik miniszterelnök-jelöltje korábban már közölte, szeretné megmérettetni magát Miskolcon, mert legutóbb is mindössze 127 szavazattal kapott ki), akkor számíthat a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatására.