20 ezer forinttól már meg lehet oldani egy szerény családi hétvégét

20 ezer forinttól már meg lehet oldani egy szerény családi hétvégét

Négymillió beoltott után a szálláshelyek is fogadhatnak védettnek minősülő vendégeket, és a kiéhezett lakosság idén is a belföldi turizmust fogja csúcsra pörgetni.

A hellovidek.hu cikkében a Magyar Turisztikai Ügynökségre hivatkozva arról írtak, 2020 márciusáig úgy tűnt, az lesz a legjobb év a magyar turizmus történetében, hiszen 2019-ben 43 millió vendégéjszakával rekordévet zárt az ágazat, és még 2020 első 2 hónapja is kiemelkedő számokat produkált. A koronavírus-járvány azonban 60 nap alatt derékba törte a magyar turizmust.

Persze emlékezetes, hogy az első hullám végével elég szabad nyarunk volt, és így a júliusi és az augusztusi belföldi vendégszámok jelentősen meghaladták az előző évi értékeket.

A cikk szerint a turisztikai térségeket tekintve az összes vendégéjszaka-foglalás alapján a balatoni térség szálláshelyei a legnépszerűbbek (34%), ezt követi Márta—Bükk (7%), Debrecen és térsége (7%), valamint Budapest környéke (6%).

Megnézték azt is, hogy a szallas.hu oldalán egy májusi hétvégére, 3 napot, 2 éjszakát beállítva, 2 felnőtt és 2 gyermek számára milyen árak vannak.

Mátra és környékén a legolcsóbb szállások főként apartmanok, vendégházak voltak, áruk összesen 21 600 forinttól indult a négy fő részére.

Bükk és környékén 20 000 forintért találtak vendégházat két éjszakára, de persze ellátás nélkül.

A Balatonnál olcsóbb apartmant már 20 000 forintért bérelhet egy négy fős család.

Debrecenben és környékén a legolcsóbb apartman négy fő részére 18 000 forinttól elérhető ellátás nélkül, vendégház tekintetében ugyan ezekkel a paraméterekkel már 28 000 forinttól foglalható.

A drágább szállások persze 100-200 ezer forintba is kerülnek két éjszakára és négy főre, de efölött inkább komplett házakat, villákat kínálnak bérlésre, melyek ugyan jóval drágábbak, de cserébe sokkal több, a díjat összedobó embert tudnak fogadni.