Kósa Lajos véletlenül elárulta, miért félrevezető a kormány vakcinatáblázata

kósa lajos
Fotó: Debrecen Televízió/YouTube

A 444.hu szúrta ki, hogy Kósa Lajos akarata ellenére elmagyarázta, hogy miért félrevezető a kormány vakcinatáblázata. A totálisan követhetetlen csengeri örökösnős történetében érintett, jó ideje eldugott fideszes képviselő most éppen a Debrecen Televízióban bírálta a „vírusszkeptikusokat” és igyekezett beleszállni az ellenzékbe, csakhogy mondatai végül nem éppen úgy sültek el, ahogyan azt eredetileg akarta.

Ilyeneket mondott például: 

(…) a vírusszkeptikusok felháborítóan primitív statisztikákkal állnak elő. Összeméricskélik a különböző vakcinák hatását anélkül, hogy sztenderdizálnák az adatokat. Hát, az úgy nem mond semmit. Hiszen az egyik típusú oltóanyaggal a 65 év feletti, más krónikus betegséggel is kezelt betegeket oltjuk, a másikkal a 40 év felettieket, akik egészségesek, akkor a két adatbázis nem vethető össze, teljesen nyilvánvaló. Tehát olyan sarlatánságok vannak a baloldali elemzők között…

Nos, a fenti mondatok óhatatlanul is kísértetiesen emlékeztetik az embert a kormány nemrégiben kiadott, nagy port kavart vakcinákat összehasonlító táblázatára, amivel azt akarták bizonygatni, hogy a Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után.

Mint megírtuk, a legautentikusabb kritika éppen az mRNS-technológia egyik megalkotójától, a Széchenyi-díjas Karikó Katalintól érkezett Facebookon, aki posztjában rámutatott a kormányzati oltáspropaganda statisztikájának szarvashibáira.

Ezt nem teszik zsebre Orbánék: Karikó Katalin tudósként kiegészítette a kormánypropagandát

Facebook-bejegyzésben mutatott rá a kormányzati oltáspropaganda statisztikájának szarvashibáira az mRNS-technológia egyik megalkotója, Karikó Katalin, aki a BioNTech egyik alelnöke is. Mint arról beszámoltunk, a kormányzat a keleti vakcinák sikerességét azzal kívánta bizonyítani, hogy az immunizáció kialakulását követően a legtöbb, koronavírussal összefüggő halálesetet a Pfizer/BioNTech vakcinái esetén regisztrálták.