Karikó Katalint fogadta Orbán Viktor a Karmelitában

Orbán Viktor fogadja Karikó Katalint a Karmelita kolostorban
Orbán Viktor kormányfő fogadja Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját a Karmelita kolostorban 2021. május 13-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő kifejezte elismerését és nagyrabecsülését Karikó Katalin kutatói munkásságával kapcsolatban.

Orbán Viktor kormányfő fogadja Karikó Katalint a Karmelita kolostorban 2021. május 13-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kötetlen beszélgetés során a tudós személyes életútjáról, az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséről, a magyar tudomány nemzetközi teljesítményéről és az oltás fontosságáról is szó esett - mondta a sajtófőnök.

Időközben maga a miniszterelnök is beszámolt röviden a beszélgetésről, ám mindössze annyit írt erről a Facebookon:

Kisújszállásról a világhírnévig. Nélküle Magyarországon sem sikerült volna. Köszönjük, Karikó Katalin!

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Április végén, mint beszámoltunk róla, éppen Karikó Katalin mutatott rá a kormányzati oltástáblázat szarvashibáira. A kormány bizonyára a keleti vakcinák sikerességét azzal kívánta bizonyítani, hogy az immunizáció kialakulását követően a legtöbb, koronavírussal összefüggő halálesetet a Pfizer/BioNTech vakcinái esetén regisztrálták. A táblázatot két apró megjegyzéssel egészítette ki, a Szputnyik, illetve Sinopharm sorához ezt a megjegyzést fűzte: "krónikus betegségek esetén nem adják".