Ismerkedj meg a konyhahigiénia elengedhetetlen tisztítószereivel! (x)

Ismerkedj meg a konyhahigiénia elengedhetetlen tisztítószereivel! (x)

A konyha a lakás azon pontja, amely a mosdóhelyiségek mellett napi szintű tisztítást érdemel. A húsokkal és egyéb romlandó ételekkel történő munka hatására a felületeket többször fertőtleníteni kell annak érdekében, hogy megakadályozzuk a baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók terjedését, ezzel egy egészséges és higiénikus környezetet biztosítva a családod számára.

Azonban nem csak otthonodban lényeges odafigyelni ezekre a tényezőkre, hanem abban az esetben is, ha egy kisebb-nagyobb létesítménnyel rendelkezel, a konyhahigiénia eszközeinek a beszerzése és különböző szabályok betartása a hatékony és zökkenőmentes működés alapfeltétele.

Miért szükséges odafigyelned a konyhahigiéniára?

A vendégeid épsége és egészségi állapota nem másodlagos tényező, hiszen abban az esetben, ha sikeresen szeretnél működni és elégedett visszatérő vendégekkel találkozni, akkor vigyáznod kell egészségükre. Amennyiben szállodát, hotelt, éttermet, szociális intézmény vagy nagyüzemi konyhát üzemeltetsz, elsődleges fontosságú a magas szintű konyhahigiénia biztosítása. Ehhez azonban magas minőségű és megbízható tisztítószerekre, professzionális takarítógépekre és kiegészítő eszközökre van szükséged.

Mindezeket könnyen beszerezheted a Delta Clean Kft. webshopjából, ahol garantáltan megtalálhatod mindazt, amire a hatékony takarításhoz és az egészséges környezet biztosításához szükséged lehet.

Amennyiben konyháról van szó, akkor először a mosogatás juthat eszünkbe. Manapság ugyan egyre nagyobb szerepet kapnak a mosogatógépek az emberi kézi erejével szemben, azonban a makacsabb szennyeződésekkel rendelkező tányérok és edények előzetes kézi mosogatást is igényelnek, annak érdekében, hogy ne menjen tönkre a mosogatógép az ételmaradékok miatt. Mindemellett pedig vannak olyan edények, amelyek kifejezetten törétkenyek vagy olyan anyagból készültek, hogy nem bírják a magas nyomású és hőfokú mosogatást, így ezeket mindenképpen kézzel kell tisztítani. 

A kézi és a gépi mosogatás eszközei

Ekkor jó, ha kéznél van a Maya Star vagy a Maya Brill, amely hatékony folyékony mosogatószer révén elbánik a zsíros szennyeződésekkel, és csillogó ragyogást hagy maga után. A Maya Balzsam a szennyeződésekkel való harc során odafigyel a kéz selymességére is, így olyan hatóanyagokat tartalmaz, mint az aloe vera. Így kíméletes a kéz bőrfelületéhez, és még mosogatás során is ápolja azt.

A gépi mosogatáshoz is szükség van hatékony tisztítószerekre, ilyen a Maya Rapid, amely professzionális gépi mosogatószer révén kíméletlenül bánik a szennyeződésekkel. Valamint a Maya Combi, amely nem csak erősen zsíroldó, de fertőtlenítő hatással is bír.

A konyhában a fertőtlenítés is kifejezetten fontos, így segítségedre lehet a Safety Spray, ami egy alkoholos fertőtlenítőszer, kifejezetten a konyhai berendezések tisztán tartására született.