Stummer János: a Békés megyében élő embereknek nem a Balkánon van a helye, hanem Európában

Stummer János: a Békés megyében élő embereknek nem a Balkánon van a helye, hanem Európában

Közös sajtótájékoztatót tartott Békéscsabán Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke, Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje és Mikóné Hirt Beáta, Békés megye 3-as számú választókerület jelöltje.

Márki-Zay Péter arról beszélt, 30 évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy egyszer majd Sarkadról vagy Bakonyáról Romániába járnak ki dolgozni az emberek, mert ott magasabbak a bérek, ahogyan az is, hogy a nemzetközi korrupciós rangsorban hazánk szintén megelőzi a románokat. Felidézte, hogy "a szomszédban" sok magas rangú kormánytisztviselőt letartóztattak és börtönbe zártak korrupciós bűncselekmények miatt, addig

az elmúlt 11 év fideszes kormányzásának eredményeként ma Magyarországon Békés megye gazdaság, életszínvonal, munkabér tekintetében és korrupció tekintetében is Románia mögé süllyedt.

Orbán Viktor megásta a demokrácia sírját - tette hozzá. Márki-Zay azt is mondta, hogy mivel egy nagyon mély gödörben van az ország, nem maradt más választása a tisztességes embereknek, mint az, hogy ideológiák nélkül összefogjanak a haza érdekében. 

Ha a korrupciót, a nyomort, a diktatúrát le akarjuk váltani és jogállamot, demokráciát, piacgazdaságot, illetve európai integrációt akarunk, nincs más lehetőségünk, mint egy előválasztáson gyakorolni a demokratikus jogainkat, aminek eredményeképp 2022-ben már csak egy kérdés lesz: Fidesz vagy nem Fidesz?

- fogalmazott a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, aki ezután elmondta, hogy az előválasztás első fordulójára 2021. szeptember 18-26. között, a második pedig október 4-10 között lesz.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, mind Stummer Jánost, mind a Momentum jelöltjét, Mikóné Hirt Beátát örömmel támogatja a Mindenki Magyarországa Mozgalom az előválasztáson.

Karácsony Gergely mai bejelentése kapcsán elmondta, immáron teljes az ellenzéki miniszterelnök-jelölti csapa, majd közölte, nincs akadálya annak, hogy rendszeres vitákat tartsanak a jelöltek között.

Karácsony Gergely bejelentette, ringbe száll miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson

Mint megírtuk, a főpolgármestert pénteken kérte fel miniszterlenök-jelöltnek a Párbeszéd küldöttgyűlése, korábban pedig az MSZP és az LMP is jelezte, hogy őt támogatják az előválasztáson. A Párbeszéd küldöttgyűlése felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja a miniszterelnök-jelöltséget az ellenzéki előválasztáson - derül ki közleményükből.

A Békés megye 3-as választókerületében induló Mikóné Hirt Beáta először is megköszönte a Momentumnak és Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a támogatást, majd arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedben a Fidesz olyan Magyarországot teremtett, ahol a szorgalom és a tudás nem számít, csak a párthűség. 

Az elmúlt tíz év nem szólt másról, mint a korrupcióról, a lopásról és a hazudozásról

- fogalmazott.

Kétgyermekes anyukaként, egészségügyi dogozóként és agrárvégzettséggel rendelkező vállalkozóként úgy érzi, hogy a jelenlegi politika magára hagyta, nincsenek képviselve az egyszerű és dolgozni akaró emberek a térségben. Elmondta, egy félelmet nélküli Magyarországon akar élni, egy olyan helyen, ahol az ember a tudása és a tehetsége révén jut előre, illetve ahol a leszakadókkal szolidáris a többség. Véget kell vetni a társadalom megosztottságának és ki kell békíteni az embereket egymással - mondta.

Mikóné közöle, ma a választókerülete, Gyula és környéke nem ilyen, ezért indul az előválasztáson, hogy ezt megváltoztassa, hozzátéve, hogy számára a politika nem cél, hanem egy eszköz, amivel a helyiek életét jobbá lehet tenni.

A Békés megye 1-es választókerületében induló Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője a közös sajtótájékoztatón elmondta,

történelmi idők közelegnek Magyarországon és Békés megyében is.

A Momentum Stummer Jánost támogatja az ellenzéki előválasztáson

A Momentum miniszterelnök jelöltje Fekete-Győr András bejelentette, hogy a Békés megye 1-es választókerületében a Momentum Stummer Jánost, a Jobbik politikusát támogatja az előválasztáson. "A 2022-es kormányváltáshoz mind a 106 körzetben a legesélyesebb ellenzéki jelöltet kell megtalálnunk - meggyőződésünk, hogy ebben a választókerületben neki van a legtöbb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét.

A Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását is élvező jobbikos politikus hangsúlyozta, abban hisz, hogy az a fideszes politikai elit, amelyik több mint tíz éve foglyul ejtette az országot és Békés megyét, az mostanra egyértelműen és végérvényesen megbukott.

Az utóbbi években a mostani vezetés semmit sem tett annak érdekében, hogy a Békés megyében lévő súlyos problémákra választ adjanak, pedig kétharmados felhatalmazással kormányoz, sőt nagyjából egy évvel ezelőtt teljes és korlátlan felhatalmazást szavaztak meg maguknak az Országgyűlésben.

Kiemelte,

ez a politikai klientúra nem adott választ arra a hatalmas bérszakadékra, amely elválasztja Békés megyét Magyarország többi részétől.

Stummer szerint az itt élő emberek nagyon jól tudják, hogy a társégben lévő egészségügyi ellátórendszer a koronavírus-járvány előtt sem működött tökéletesen. Az, hogy nem omlott össze, az itt dolgozó kiváló orvosoknak, ápolónak és dolgozóknak köszönhető

A szociális válságról szólva elmondta, minden elborító szegénységet lát, szándékot viszont ennek megoldására már nem. Ehelyett azzal foglalkoztak, hogy

"az EU-s forrásokat a lehető legszövevényesebb módon úgy használják fel különböző projektekre, hogy folyamatosan olajozni tudják az itt is működő korrupciós gépezetet".

A jobbikos országgyűlési képviselő úgy véli, mással sem foglalkoztak, minthogy a saját családjuknak, haveri köröknek, vagy a néha véletlen odatévedő multinacionális tőkének kiszolgáltassák a bérből és fizetésből élő munkavállalókat, ezenkívül rengeteg embert löktek bele a teljes anyagi és egzisztenciális kiszolgáltatottság állapotába, hogy így tudjanak uralkodni és hatalmaskodni felettük.

Stummer közölte,

ezzel szemben a kormányváltó szövetség egy olyan új politikai kultúrát akarnak meghonosítani Békés megyében, amelynek elvi alapvetései alapjai a figyelmes közszolgálat, az elérhetőség, az alázatos munka, valamint a zéró korrupció.

Hozzátette, az itt élő embereknek nem a Balkánon van a helye, hanem Európában.