Karácsony a doktorijáról: Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már 2 éve aktív politikus voltam

Karácsony a doktorijáról: Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már 2 éve aktív politikus voltam

Az egyetemi, tudományos világban a komolyság egyik mércéje a publikációk száma. Akár megtisztelőnek is tarthatnám, hogy az én rövidke tudományos karrieremről mennyi publikáció született, csak ezen a hétvégén, zömmel a lakájmédiában. Szívesen hozzájárultam volna ezekhez, ha valaki megkérdezett volna, de ilyen ez, úgy látszik, a tények csak megkötik egyes alkotók fantáziáját. Végképp megtisztelő, hogy maga a rektor, Lánczi András is megtörte a hosszú csendet

– írja Karácsony Gergely hétfői Facebook-posztjában.

Budapest főpolgármestere bejegyzésében tisztázza, miért nem csinálta meg doktoriját. Mint fogalmaz, ennek igazán profán oka van:

Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már 2 éve aktív politikus voltam. Ennyi. Így ért véget a tudományos karrierem. Említettem legutóbb, nagyon szerettem tanítani. Hogy hogyan csináltam, azt nem az én tisztem eldönteni, szerintem nem is a lakájmédiáé. Hanem a diákoké. Szerencsére, ők meg is tették a tanárok értékelésére szolgáló Mark My Professor oldalon. Azért teszek ide erről egy képet, mert van egy másik Karácsony Gergely is az egyetemi világban, ismeretlenül is elnézést kérek tőle azért, amit mostanság ki kell állnia.

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szavait azzal zárta, miszerint akit a jövő érdekel, azt arra biztatja, legyen része a változásnak, s hatalmas dolog, hogy szombat este óta több mint 11 ezren csatlakoztak már a 99 mozgalomhoz, azaz ahhoz, hogy Karácsony Gergely legyen Magyarország miniszterelnöke.