Rossi nem ígéri, hogy minden meccsen nyerni fogunk, de megtanul magyarul

Bemutatkozás.

Marco Rossi hivatalosan kedden vált a magyar válogatott szakvezetőjévé, az 53 éves olasz edző Facebookon fejezte ki, mennyire hálás a lehetőségért.

„Nehéz kifejeznem, mekkora örömmel tölt el és mennyire büszke vagyok arra, hogy annak a válogatottnak a kispadjára ülhetek le, amelyet egykor Aranycsapatnak neveztek. Büszke vagyok, hogy azt az országot képviselhetem, amely befogadott és jobban megbecsül, mint ahogy azt megérdemlem.”

Rossi alázattal és tisztelettel fog a feladathoz állni, azt viszont nem ígérheti meg, hogy minden meccsen győzni fogunk, de a „profizmust, a szenvedélyt, a szeretetet és a rengeteg munkát” igen.

Azt is hozzátette, hogy eleget tesz korábbi ígéretének, és megtanul magyarul.

Rossi első meccse a magyar csapat kispadján szeptember 8-án lesz, Finnországban játszik a válogatott a Nemzetek Ligájában.

Egyelőre marad a DAC-nál is

Rossi előző csapatának közleménye:

„Az FC DAC 1904 futballklub tudomásul veszi a tényt, hogy Marco Rossi elfogadta a Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlatát, és ő lett a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitánya az elkövetkező két évre.

A közös megegyezés szerint az Európa-ligában továbbra is Marco Rossi irányítja a csapatot, egészen az utódja kinevezéséig.

Ez új helyzet a klubunk számára, és a klubvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy megtaláljuk a vezetőedzőnk megfelelő utódját, aki 25 év után ismét kivezette klubunkat az európai kupaküzdelmekbe.

Marco Rossinak és az egész stábjának sok sikert kívánunk a magyar válogatott élén. Bízunk benne, hogy a DAC-nál letöltött idő alatt olyan értékekkel gazdagodott, amelyekből a magyar válogatott melletti munkássága során is meríteni tud.

A fent említett változás az egész edzői stábot is érinti, hiszen Rossi mellett Cosimo Inguscio és Giovanni Constantino is Magyarországra távozik.”