Karácsony a Fidesz lejárató kampányáról: pont ezt a megosztó, békétlenséget szító politikát kell meghaladnunk

Karácsony a Fidesz lejárató kampányáról: pont ezt a megosztó, békétlenséget szító politikát kell meghaladnunk

Mint megírtuk, miután Karácsony Gergely múlt szombaton hivatalosan is bejelentkezett a miniszterelnök-jelöltségre, a Fidesz azonnal támadásba lendült a közösségi médiában, a kormánypárti offenzíva vezérfonala természetesen a már megszokott, a háttérben meghúzódó Gyurcsány-szál. A kormánypárt hét nap alatt összesen közel 7 milliót költött a „Gyurcsány-show" videó hirdetésére a Facebookon.

A Fidesz milliókat áldozott arra, hogy offenzívát indítson Karácsony Gergellyel szemben

A főplogármester hivatalosan múlt szombaton jelentkezett be a miniszterelnök-jelöltségre, ezt követően pedig a Fidesz nem restelkedett, támadásba lendült a közösségi médiában: a Népszava cikke szerint a pár ezer forintos hirdetések világában milliókat költöttek napok alatt ellenzéki politikusok lejáratására. A kormánypárti offenzíva vezérfonala természetesen a már megszokott, a háttérben meghúzódó Gyurcsány-szál, mellyel azt sugallják egyik videójukban, Karácsony Gergely valójában Gyurcsány Ferenc embere.

A főpolgármester Facebook-oldalán reagált erre:

olvasom, hogy a Fidesz naponta (!) legalább egymillió forintot elkölt a lejáratásomra. Úgy látszik, elfelejtették a régi mondás igazságát: nem az a legény, aki adja, hanem aki állja.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint "ezt a pénzt adófizetők állják, ez a pénz más zsebéből hiányzik".

Úgy véli, hogy ez a kampány pont az a megosztó, békétlenséget szító, magyart a magyarral szembefordító politika, amit meg kell haladnunk.

Nem csak az a baj ezzel a politikával, hogy baromira unalmas. Sokkal inkább az, hogy súlyos károkat okoz ennek országnak

- zárt posztját Karácsony.