Jakab: Orbán fél a tüntetésektől, ezért korlátozza a tüntetők számát

Jakab: Orbán fél a tüntetésektől, ezért korlátozza a tüntetők számát

Stadionba 67 ezren is mehetnek, tüntetni maximum csak 500-an. Orbán Viktor a járványra hivatkozva ennyit engedélyezett. Vagyis az 501. tüntetőt már haza kell küldeni. Ilyen félős ember a mi miniszterelnökünk. Hisz ő is tudja, itt nem 500-an elégedetlenek vele, hanem milliók. Azok a milliók, akiknek elegük van a lopásból, a hazudozásból, a gyűlölködésből, a szétvert egészségügyből, a megalázó bérekből, az alamizsnának is kevés nyugdíjból

- így reagált Jakab Péter jobbikos miniszterelnök-jelölt Orbán Viktor péntek reggeli bejelentésére.

A kormányfő a szokásos közrádiós interjújában a koronavírus-járvány miatti korlátozások többségének teljes feloldását jelentette be annak függvényében, ha elérjük az ötmillió beoltott személyt az országban. Ettől jelenleg százezer főnyire vagyunk, azaz jövő hét elején jöhet az újabb nyitás.

Orbán Viktor azonban nem minden területen volt megengedő, tüntetéseket például csak 500 főig fognak engedélyezni, míg sporteseményre vagy koncertre ilyen korlátozás nem vonatkozik majd – ez pedig járványvédelmi szempontból olyan következetlen lépés, hogy felmerül a gyanú, leginkább a kormányellenes demonstrációk akadályozása a cél.

„Jut eszembe, fényes elméjű miniszterelnökünk ma azt találta mondani, hogy az ellenzéknek az a jó, ha az országnak rossz. Nézzük csak. Szerintem rossz az országnak, hogy miközben a bérek alacsonyak, a kormány még több adót akar beszedni. Rossz az országnak, hogy a vállalkozásaink nem kaptak segítséget a válság alatt, miközben az Orbán-haverok 800 milliárdot kaszáltak. Rossz az országnak, hogy a kormány nem költ eleget egészségügyre, mert kell a pénz egy új, 150 milliárdos stadionra. Rossz az országnak, hogy a gyerekeinkkel már egy mesét se lehet az interneten megnézni úgy, hogy ne ugrana fel egy ellenzéket gyalázó kormányreklám. Rossz, hogy a kormány a gyűlöletben hisz, csak hogy hatalmon maradjon. Maradjunk annyiban, ami rossz az országnak, az csak a Fidesznek jó”

- írta Jakab Péter, hozzátéve: a miniszterelnök ma azt mondta, van az ellenzékben egy bohóc, aki jól bukfencezik. Erre reagálva úgy fogalmazott, „nem tudom, kire gondolt, azt viszont tudom, ki fog hamarosan nagyot bukfencezni. És azt is tudom, hogy egy ország fog rajta felszabadultan nevetni. Jó mulatság, férfi munka lesz!”