Vadászati kiállítás: Kovács Zoltán feleségének üzlettársa is jól járt a szervezéssel megbízott cég felügyelőbizottsági tagjaként

Vadászati kiállítás: Kovács Zoltán feleségének üzlettársa is jól járt a szervezéssel megbízott cég felügyelőbizottsági tagjaként

Kovács Zoltán feleségének üzlettársa 2019 februárja óta felügyelőbizottsági tag a vadászati világkiállítást szervező állami cégben, a rendezvény megszervezéséért kormánybiztosként pedig éppen a kommunikációs államtitkár felel - írja a 24.hu.

Mint ismert, Orbán Viktor még 2018 végén nevezte ki a 2021-es vadászati világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztossá Kovács Zoltánt, majd néhány hónappal később hónap múlva a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 563 millió forintos alaptőkével létrehozta az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-t.

Most kiderült,

ennek a cégnek a felügyelőbizottságában kapott helyett Kovács Róbert, havi bruttó 250 ezer forintért, az apanázs pedig azóta is jár neki.

A portál megtudta, hogy

az Opten adatai szerint kinevezésekor Kovács Róbert a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár feleségének, a korábban fideszes politikusként is jegyzett Szikora Lindának már közel egy éve volt üzlettársa a Kartal-Ép Kft.-ben. 

Kovács Róbert csak néhány hete szállt ki az általa 2017-ben alapított cégből.

A 24.hu megkereste a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, hogy megtudja, miért Kovács Róbertet nevezték ki felügyelőbizottsági tagnak, azonban csupán annyit közöltek, hogy

a döntés-előkészítés során nem merült fel jogszabályon alapuló összeférhetetlenség a megválasztani javasolt tisztségviselők tekintetében.