Szabó Tímea Jakab „felségsértéséről”: „Azért, mert a ficsúr szót használjuk, nincs bíró, aki bárkit elítélne”

jakab péter
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés idei első ülésén 2021. február 15-én
MTI/Koszticsák Szilárd

Szolidaritásáról biztosította Jakab Pétert, a Jobbik elnökét, miniszterelnök-jelöltjét Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke hétfői Facebook-posztjában. Mint arról beszámoltunk, a szókimondásáról is ismert ellenzéki vezetőre Kövér László fideszes házmester házelnök közel 10 millió forintos büntetést rótt ki.

Szabó mostani posztjában azt írja:

Kövér-ellenőr elvesztette a maradék józan eszét!

Mint fogalmaz, „még diktatúrákban sincs olyan, hogy egy képviselőnek kevesebb joga van, mint egy embernek az utcán”. A politikus asszony szerint ez a szólásszabadság lábbal tiprása, mert egy miniszterhez idézett kérdésért, vagy a ficsúr szó használatáért

nincs bíró, aki bárkit elítélne.

A Párbeszéd társelnöke szerint Kövér

méltatlan a házelnöki posztra, mondjon le.

Úgy fogalmaz,

amit Kövér csinál, az ezerszer szégyenteljesebb, mint Szájer tornamutatványa.

Szabó egyúttal azt is leszögezi, az ellenzék nem ijed meg, összetart és folytatják a munkát.

A poszt alatt maga Jakab Péter mondott köszönetet a kiállásért. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt írta,

egy vérből valók vagyunk akkor is, ha sokféleképp látjuk a világot,

és míg a Fidesz és Orbán a különbözőségre, a gyűlöletre építi politikáját, addig ő az árkok betemetésére és arra, ami összeköti az embereket.

Jakab a büntetésről szombaton ezt írta:

Ha százmillióra büntetnek, akkor sem tudnak elhallgattatni!

Mint fogalmazott, „háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza”, ezért közösségi gyűjtést indított a büntetés többszörösének összegyűjtése érdekében.

Jakab: "Ha százmillióra büntetnek, akkor sem tudnak elhallgattatni!"

Ha százmillióra büntetnek, akkor sem tudnak elhallgattatni! - kezdi Jakab Péter a Jobbik miniszerelnök-jelöltje szombat esti Facebook-posztját, melyben a legutóbbi bírságára, a "ficsúrozásért" Kövér László által rárótt mintegy 10 milliós pénzbüntetésre utal, és egyúttal rögtön megköszöni a pártelnök a rengeteg hozzá érkezett támogató levelet is ennek kapcsán.

Kövér tolla nem először fog meglehetősen vastagon, emlékezetes, Jakab Pétert korábban 4,4 millió forintos büntetéssel sújtotta annak krumpliszsákos akciója után.