A Jobbik levetette volna a napirendről az önkormányzati ingatlanvagyon kijátszását, de a kormánytöbbség bevédte a "marhaságot"

A Jobbik levetette volna a napirendről az önkormányzati ingatlanvagyon kijátszását, de a kormánytöbbség bevédte a "marhaságot"

A botrányos napirend előtti felszólalásokat követően történt egy nagyon fontos szavazás a Parlamentben. Ugyanis a Jobbik kísérletet tett arra, hogy szerdán ne kerüljön sor a bérlakásos törvényjavaslat vitájára, azaz kerüljön le a napirendről.

Mint ismert, az önkormányzati ingatlanvagyon kijátszása miatt nemcsak ellenzéki, hanem kormánypárti polgármesterek is tiltakoztak már, így teljesen logikus és természetes lett volna, ha a Fidesz-KDNP leveszi a napirendről Böröcz László "marhaságát". 

A javaslatod marhaság! - Így üzent a fideszes polgármester a fideszes honatyának az önkormányzati vagyon kijátszása kapcsán

Nem mindennapi esemény, hogy fideszes politikus nyíltan kritizál kormánypárti javaslatot, vagy annak benyújtóját, de ez az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok kiárusítása kapcsán mégis megtörtént. Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere éles hangon kelt ki Facebook-oldalán Böröcz László törvényjavaslatával kapcsolatban.

De nem így tették: 35 igen, 110 nem és 2 tartózkodás mellett a Jobbik javaslatát lesöpörte a kormánytöbbség. 

Egyébként nem minden kormánypárti képviselő értett egyet az önkormányzati ingatlanvagyon kijátszásával. Witzmann Mihály (Fidesz) és Ritter Imre (Fidesszel szavazó német nemzetiségi képviselő) tartózkodott, míg Ágh Péter (Fidesz) pedig az ellenzékkel együtt azt szerette volna, hogy kerüljön le a napirendről a minden oldalról támadott tervezet. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Jobbik petíciót is indított a nemzeti vagyonról szóló törvény módosítása érdekében. 

A Jobbik alelnöke, Z. Kárpát Dániel ezt azzal magyarázta, hogy a fideszes lakásprivatizációs tolvaj törvény károsítja a nemzeti vagyont. Fideszes kegyenceknek kedvez, elveszi a magyar jövőt a magyar fiatalok elöl.