Drogterjesztőket fogtak Gödöllőn

Drogterjesztőket fogtak Gödöllőn

A Pest megyei felderítők három bilincselt férfivel, valamint 180 milliót érő bűnjelekkel megpakolt kocsival távoztak egy gödöllői helyszínről - írja a rendőrség honlapja.

Mint írták, a gyanú szerint a három férfi egy ideje kábítószer előállításával és terjesztésével foglalatoskodott. Egy gödöllői panellakásba vitték az alapanyagokat, a házi termelés a fürdőszobában zajlott, az elkészült, közel 15 kilogramm fehér, krémes anyag 16 zacskóba adagolva várta további sorsát a fagyasztó polcain. A méregkeveréshez használt lakásban fóliázógépek, digitális mérleg, keverő edények, valamint a drog összetevői – koffeinpor, kénsavval és opioiddal (alfa-metilfentanil) teli kannák hevertek.

Hasonló zsákmányt találtak a tettesek autóiban is kiegészítve 1,4 millió forinttal és 1900 euróval.

A lefoglalt hozzávalókból kb. 45 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani, így a hónapok óta zajló információszerzés alapján kivitelezett akcióval a rendőrök közel 180 millió forint kiskereskedelmi értékkel bíró drog utcára kerülését akadályozták meg.

Az egyik előállított, az 57 éves F. Richárd nem tett vallomást, a 33 éves budapesti Gy. István tagadott, az 58 éves kerepesi K. István részben beismerő vallomást tett.

Az azóta letartóztatott férfiakkal szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást - olvasható a közleményben.