„Jakab Péter január óta úgy viselkedik, ahogy egy ellenzéki pártelnöknek kell"

„Jakab Péter január óta úgy viselkedik, ahogy egy ellenzéki pártelnöknek kell"

Horn Gábor, a Republikon Intézet vezetője az ATV Egyenes beszéd című műsorában hangsúlyozta, hogy

„Jakab Péter január óta úgy viselkedik, ahogy egy ellenzéki pártelnöknek kell",

a többiek viszont ezt későn, vagy talán kevésbé vették észre.

Az elemző szerint Jakab Péter erőteljes politizálása is lehet az oka annak, hogy a Jobbik jelentősen megerősödött, és most már a mérések szerint a DK-t megelőzve a legnépszerűbb ellenzéki párt. 

Horn Gábor egyébként abszurd játszmának nevezte, amit Kövér László művel a büntetésekkel. Felidézte, hogy Kövér László nemrég büdös tahózott a Parlamentben, míg tegnap le kocsmai verekedősözte az egész jobbikos frakciót.

A Jobbik szerint a "parlamentarizmus legalja", hogy Kövér László kedden megvonta a szót Jakab Pétertől

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője Kövér László házelnököt bírálta szerdán a Parlamentben, amiért a Jobbik frakcióvezetőjétől, Jakab Pétertől keddi felszólalásakor elvette a szót. Hangsúlyozta: ha a jobbikos politikusoktól elveszik a szót, elnémítják a mikrofonjukat, akkor nem csak őket hallgattatják el, hanem azt a sok millió embert, aki rájuk szavazott és beküldte őket az Országgyűlésbe.

Úgy érzem, hogy fönt ülne egy nagyon rossz tanítóbácsi, ami megpróbálja a legrosszabb az eszközökkel próbál fegyelmezni - magyarázta Horn Gábor,

emlékeztetve a nézőket Kövér László korábbi parlamenti kirohanására, amikor a többi fideszessel még "Térdre, csuhások!"-at kiabáltak.