A Jobbik szerint Kovács Zoltán közpénzvadász

A Jobbik szerint Kovács Zoltán közpénzvadász

„Azzal nem mondunk újat, hogy a tavalyi évben új taggal bővült a tolvajkormány közpénz körül legyeskedő zsugabubusainak névsora, mégpedig Kovács Zoltánnal. Hiszen az a napnál is világosabb, hogy a vadászati világkiállítást Orbánék azért láncolták az eucharisztikus kongresszushoz, mert az önmagában sosem lehetett volna államilag kiemelt rendezvény" - írja közleményében a Jobbik.

A jobboldali néppárt közleménye szerint az Orbán-kormány újdonsült közpénzvadásza az eucharisztikus kongresszus leple alatt talicskázza ki a tízmilliárdokat a NER zsebeibe.

Hozzátették, hogy

  • miközben magyarok százezrei maradtak munka és megélhetés nélkül,
  • miközben 30 ezer magyar ember vesztette életét az Orbán-kormány dilettáns járványkezelésének következtében,
  • miközben magyar családok kerültek kilátástalan helyzetbe, addig Orbán az új közpénzvadászaként funkcionáló Kovács Zoltánt nevezte ki – újabb 1.750.000 forintos fizetéssel megdobva – az idei egyházi világesemény, az Eucharisztikus Kongresszus kormánybiztosává.

A Jobbik szerint a két rendezvény egy kézben történő fúziójára nyilván csak azért volt szükség, mert „minél nagyobb a kondér, annál nagyobbat meríthetnek a fideszes ficsúrok. A nagyobb kondérhoz pedig az álszent fideszes farizeusok most az eucharisztikus kongresszust találták a legjobb ürügynek, Kovács Zoltánt pedig a legjobb közpénzmachinátornak."

„A magát konzervatívnak és kereszténynek hazudó Orbán-kormány már a látszatra sem ügyel, immáron a katolikus egyház legnevesebb éves eseményét használja az újabb tízmilliárdok ellopására. Mindezt egy olyan emberrel az élen, akire a tízparancsolatból legalább két bűn – a paráználkodás és a lopás – elkövetésének árnyéka rávetül."

A jobboldali párt felszólítja Orbán Viktort, hogy azonnali hatállyal hívja vissza az eucharisztikus kongresszus kormánybiztosi tisztségéből az arra "érdemtelen és méltatlan Kovács Zoltánt."

„Ne sározzák be a katolikus világ legfontosabb éves eseményét és a tervezett magyarországi pápalátogatást egy szex- és pénzügyi botrányokkal terhelt személlyel. Egy normális országban Kovács Zoltán maximum kanosszát járhatna Ferenc pápa előtt mezítláb és nincstelenül, vezeklőruhában."

- írja közleményében a párt.

Kovács Zoltán vadászati világkiállítása úgy tűnik, nem is igazi világkiállítás

A Semjén Zsolt lázálmának indult, majd 2018-tól Kovács Zoltán államtitkár szervezésében megvalósuló 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás úgy tűnik, mégsem lesz valódi világkiállítás. Legalábbis erre utalnak az esemény kapcsán elindított online hirdetések szövegezései, a közbeszerzés eredményeképp megkötött szerződések - melyekben nemzetközi kiállításként hivatkoznak rá -, illetve a BIE (Bureau International des Expositions) szervezet honlapja, ahol azóta sem tüntetik fel az expót.