Az ombudsman elkaszálta Kásler Miklós fizetős tesztelését

Az ombudsman elkaszálta Kásler Miklós fizetős tesztelését

Nincs jogszabályi alapja a műtétre várók fizetős tesztelésének, innentől nem kérhetnek egy fillért sem a műtétre váróktól!

Így értékelte Facebook-oldalán Szél Bernadett, hogy az ombudsman szerint is alapjogi problémákat vet fel a Kásler Miklós miniszter által beharangozott fizetős műtéti rendszer.

Az emberi erőforrások minisztere korábban bejelentette, hogy a május 13-án újrainduló elektív, vagyis nem sürgős beavatkozások esetében a betegeknek védettségi igazolvánnyal, vagy két napnál nem régebbi PCR-teszttel és a műtét napján végzett antigén gyorsteszttel kell rendelkeznie.

Erről mondta most ki az alapvető jogok biztosa, hogy ez a miniszteri döntés, szembe megy az alapjoggal.

A válasz megerősítette, hogy a fizetős műtétekből nem lett szabály. Márpedig jogszabály nélkül nincs sarcolás. Magyarul Kásler bemondta, hogy önköltségessé teszik a teszteket, ezzel fizetőssé a műtéteket azok számára, akik még nincsenek beoltva, majd az egészből nem lett semmi, ezt viszont már nem kommunikálták, inkább azóta is bizonytalanságban tartják a betegeket

- olvasható a független Szél Bernadett véleménye az ombudsman döntéséről a közösségi oldalán.

Az ombudsman az alapjogi aggályokat is osztotta, sőt. Azt láttam, hogy a tb-finanszírozott műtétek fizetőssé tétele nyilvánvalóan kiszorítaná az ellátásból a leginkább rászoruló csoportokat, akiknek így tovább romlana az egészségi állapota

- tette hozzá a független képviselő, aki szerint Kásler Miklós össze-vissza beszél következmények nélkül, ami szerinte mindent elmond a Fidesz kormányzásáról és járványkezeléséről.

Az Alfahírnek a témában nyilatkozó Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő úgy vélte, a műtét előtti fizetős PCR-tesztek és a kormány járványügyi működése között akár ok-okozati kapcsolat is lehet.

Ha valami nem tetszik, akkor megpróbálják egy ilyen magyaros vircsaftos pofonnal rendezni a dolgokat

- tette hozzá Kunetz Zsombor.