A pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről tárgyal a parlament

A pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről tárgyal a parlament

Az Országgyűlés kétnapos ülést tart a jövő héten. A képviselők hétfőn interpellációkkal fordulhatnak a kormány tagjaihoz, míg kedden a pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről tárgyalhatnak.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit interpellációk, majd azonnali kérdések követhetnek egy-egy órában. A képviselők ezután egyebek mellett dönthetnek a kormány energetikai és közszolgáltatási tárgyú törvénymódosító javaslatáról. Az első ülésnap kérdésekkel zárulhat, amire fél óra áll majd rendelkezésre, adta hírül az MTI. 

Kocsis Máté nem szavazta meg korábban a Jobbik pedofilellenes előterjesztését

A 10 évre tikosított Kaleta-ügy ellenére Kocsis Máté az ellenzéket és a kormánnyal szemben kritikát megfogalmazó sajtót vádolja azzal, hogy a pedofilokat védik amikor javaslatokat, illetve kiegészítéseket fogalmaznak meg a Fidesz pedofilellenes törvénytervezetével kapcsolatban. Pedig a Jobbik - amellett, hogy támogatja a fideszes előterjesztést - már 2011-ben hasonló tartalmú módosítást terjesztett elő.

Kedden reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indulhat a parlamenti munka, a napirendre pedig öt előterjesztés általános vitája kerülhet. A képviselők elsőként a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről és a gyermekek védelmét szolgáló kormánypárti törvényjavaslatról tárgyalhatnak.

Emellett szó lesz még a Miniszterelnökséget vezető miniszter veszélyhelyzettel összefüggő, továbbá a vagyongazdálkodást érintő indítványairól is.

Támogatja a Jobbik az új pedofilellenes törvényt

Mint ismert, pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz az Országgyűlés elé a gyermekek védelméért és az elkövetők súlyosabb büntetéséért. Eszerint létre kellene hozni egy kereshető nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt, ami a frakcióvezető szerint sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek.