Új tulajdonosa lett Rogán feleségének falujában a dédestapolcsányi kastélynak

Új tulajdonosa lett Rogán feleségének falujában a dédestapolcsányi kastélynak

Rogán Antal új feleségének falujában, Dédestapolcsányon az a vállalkozó vásárolhatta meg a műemlék kastélyt, aki korábban több V. kerületi ingatlanhoz kedvezményes áron jutott hozzá Rogán Antal városvezetése idején - állítja a Magyar Narancs. 

A lap szerint a falubeliek már mindenhol Rogánt látnak, mióta az ezer hold földet nem vásárolta meg a propagandaminiszter családja. A helyiek egy része azt állítja, hogy a dédesi kastély is hozzá került.

A kastély új gazdájáról terjedő szóbeszédet azonban nem csak a kútba esett földügylet alapozza meg, hanem az is, hogy a propagandaminiszter ifjú felesége, Rogán Barbara Dédestapolcsányba való, ahol családja jelenleg is jelentős házfelújítást végez.

A Magyar Narancs azonban dokumentumok alapján azt írja, hogy Rogán Antal neve nem került a Serényi-kastély tulajdoni lapjára. Az új tulajdonos egy V. kerületi ügyvéd-üzletember, aki Rogán városvezetése idején számos belvárosi önkormányzati ingatlanhoz jutott kedvező áron. A dokumentumok szerint 2021. május 13-a óta a Dunai Fedélzet Vagyonkezelő Zrt. (DF) birtokolja a tulajdonjogot a kastély felett.

A Le Roy. Co. Kft. közel két éve kizárólagos vevőjelöltje volt az épületnek. Még 2019 augusztusában szerzett vételi jogot rá, amellyel azonban nem élt, előbb 2020 márciusig, majd 2021 májusig meghosszabbították. Végül ismeretlen okból lemondtak a kastélyról a Dunai Fedélzet javára. 

A Magyar Narancs szerint a történtek alapján feltételezhető a Le Roy. Co. Kft. és a Dunai Fedélzet közötti kooperáció, hogy bebiztosítsák, a kastély ne jusson illetéktelen kézre. Ez a lap véleménye szerint annál is inkább valószínű, mivel személyes kapcsolat van a két cég között.