Kampányidőszak: több mint négy év után újra nekiesik a kormány a Kútvölgyi homlokzati felújításának

Kampányidőszak: több mint négy év után újra nekiesik a kormány a Kútvölgyi homlokzati felújításának

Döntés született az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb teljes homlokzati korszerűsítésének megvalósításáról, amelyre 11 milliárd forintot szánnak - szúrta ki a 24.hu a Magyar Közlönyben megjelent vonatkozó határozatot.

A portál felidézi, a XII. kerületi Kútvölgyi út 4. szám alatt található Kútvölgyi Tömb homlokzatának cseréje néhány évvel ezelőtt kezdődött, csakhogy rögtön kiderült, hogy a 80 éves szerkezet olyan rossz állapotban van, hogy azt is meg kell erősíteni, ezért a munkák leálltak.

A felújítási munkákhoz azonban most sikerült kormányzati támogatást szerezni, így 11 ezer négyzetméteren újulhat meg a homlokzat.

Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-oldalán beszélt a projekt részleteiről.

A jövő évi választáson a XII. kerület fideszes képviselő-jelöltjeként induló Fürjes elmondta, az építési engedély már megvan, hamarosan megtörténik az épület szerkezeti megerősítése, új hőszigetelést kap a homlokzat, kicserélik a nyílászárókat, valamint klímaberendezést is beszerelnek.

Utóbbira elég nagy szükség van, mivel két évvel ezelőtt egy orvos rosszul lett műtét közben a hőség miatt.

Műtét közben lett rosszul egy orvos, mert nincs klíma

A hőség miatt lett rosszul operáció közben a napokban az egyik orvos a rossz állapotban lévő budai Kútvölgyi kórházban - írja a Magyar Hang. A lap szerint évek óta nincs klíma a kórházban, mert arra hivatkoznak, hogy hamarosan elköltöznek. A nagy melegben a műtőben 31 fok van alapjáraton, ami a világítótestek melegétől 35 fok is lehet.