Gyöngyösi Márton: azon dolgozunk, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

Gyöngyösi Márton: azon dolgozunk, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

Nem véletlen, hogy Magyarország eddig nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez: Orbánnak ugyanis egyáltalán nem hiányzik, hogy Polt Péter fölött átnyúlva valaki számonkérje őket az évek során elsíbolt uniós pénzekért - írja posztjában Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője.

A párt politikusa elmondta, hogy éppen azért is dolgoznak, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, a "tolvajok pedig fizessenek meg azért, amit elloptak!"

"Úgyhogy van egy rossz hírünk Orbánnak, aki most még azt képzeli, hogy miután jövőre az ellenzék győz, ő még 20 évet ülhet a Parlamentben. Az elszámoltatást ugyanis ő sem fogja elkerülni."

- összegzett Gyöngyösi Márton.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, június elsejével kezdte meg működését az Európai Ügyészség. A szervezetnek 22 uniós ország a tagja: Írország, Magyarország, Lengyelország eddig nem csatlakozott a munkájához, de ezt bármikor megtehetik, Dánia pedig egyértelmű kívülmaradását jelezte. Svédország idén jelezte érdeklődését a csatlakozás iránt.

A szervezet európai delegált ügyészekre építve, decentralizáltan működik minden egyes tagállamban. A luxemburgi központi irodában az európai főügyész és 20 európai ügyész irányítja a technikai és nyomozói állomány munkáját. Az EPPO kezdeményezheti a gyanúsítottak letartóztatását is, de ezt egyeztetnie kell a megfelelő nemzeti hatóságokkal.