Hamis aláírásokkal lett képviselőjelölt egy férfi 2018-ban

Hamis aláírásokkal lett képviselőjelölt egy férfi 2018-ban

A Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a vádirat szerint hamisan aláírt ajánlóívekkel érte el a jelöltségét a korábbi országgyűlési választásokon - írja a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint egy 48 éves férfi egy párt jelöltjeként indulni kívánt a 2018. évi országgyűlési képviselői választáson, Budapesten. A férfi a jelöléséhez szükséges 500 érvényes ajánlást úgy adta le a választási irodának, hogy azokon 31 hamis aláírás szerepelt. Az íveken azt igazolta aláírásával, hogy az ajánlásokat személyesen ő gyűjtötte és az ajánlóíveken megjelölt személyek valóban ajánlást adtak a részére. A vádlott ezt azokon az ajánlóíveken is feltüntette, amelyeken nem ő, hanem segítői gyűjtöttek ajánlásokat. A férfi terve működött és országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették.

A férfi ellen a Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, majd indítványozták, hogy a bíróság a csalóval szemben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést.