165 millió forinttal drágult a debreceni BMW-beruházás

165 millió forinttal drágult a debreceni BMW-beruházás

A napi.hu írta meg, hogy

a debreceni BMW-gyár területének villamos energiával történő ellátása 165 millió forinttal, 1 milliárd 734 millió forintra drágult.

Az indoklás szerint azért, mert hat új csatlakozási pontot kell kiépíteni, mivel a potenciális beszállítók területet kívánnak vásárolni az ipari parkban, így nekik külön becsatlakozásra van szükségük.

A nyílt tender módosítását az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Mint ismert, a Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastruktúra fejlesztéshez kapcsolódó, elektromos hálózati rendszer kiépítését még 2019 januárban nyerte el az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 1 milliárd 569 millió forinttal. Ezért 130 kilovoltos hálózaton, 2x50 megavoltamper kapacitást kell biztosítania, egy üzemi és egy tartalék csatlakozáson keresztül.

Az eredeti szerződésbe foglalat ellenérték 1 milliárd 734 millió forintra emelését a következővel indokolja a közlemény: további hat új csatlakozási pontot kell kiépíteni, mivel a potenciális beszállítók területet kívánnak vásárolni az ipari parkban, így nekik külön becsatlakozásra van szükségük.