A Magyar Honvédség hirtelen leváltott parancsnoka nagykövet lesz

korom ferenc
Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka sajtótájékoztatót tart a Honvédelmi Minisztériumban 2020. november 2-án. A katonák elvégezték az előre kijelölt 59 köznevelési intézmény fertőtlenítését az őszi szünetben
MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Honvédség nemrég leváltott parancsonokát Katarba küldik, ugyanis  a közel-keleti arab emírség fővárosában, Dohában nagyköveti tisztséget tölt majd be - írja a hvg.hu.

Korom Ferenc a jelenlegi nagykövetet, Fodor Barnabást váltja a poszton, akit a lap értesülései szerint Ománba vezényelnek át.

A Magyar Közlönyben május 27-én jelent meg, hogy a Magyar Honvédség új parancsnokot kap. Az egyetlen mondatból álló, indoklás nélküli határozat szerint Áder János a honvédelmi miniszter előterjesztésére mentette fel Koromot, aki mint később kiderült, saját maga kérte ezt. Utódja Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy lett, aki a kinevezése előtti meghallgatásán a térség meghatározó és ütőképes haderejének további építését nevezte fő feladatának.

Korom Ferencet nagyköveti kinevezése előtt hétfőn délelőtt hallgatja meg az Országgyűlés külügyi bizottsága.

Kinevezte Áder János a Magyar Honvédség parancsnokát

Csütörtöki hatállyal kinevezte Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot a Magyar Honvédség parancsnokává Áder János köztársasági elnök. A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint Ruszin-Szendi Romulusz kinevezése 2021. június 3-ától 2026. május 31-éig szól - számolt be róla az MTI. A Magyar Közlöny múlt szerdai számában jelent meg a határozat, amely szerint Áder János köztársasági elnök felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát.