Miniszterelnökség: akkor kapja meg az ígért 6 milliárdot a főváros, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva

Miniszterelnökség: akkor kapja meg az ígért 6 milliárdot a főváros, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva

Noha korábban a kormány kommunikációja az volt, hogy amint elkezdődik a Lánchíd felújítása, a főváros rendelkezésére bocsátják a beígért 6 milliárd forintnyi támogatást, az ATV Híradójának megkeresésére most a Miniszterelnökségi Sajtóiroda azt közölte, hogy

az összeget akkor utalja a kormány, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva, és ha a beruházás befejezéséhez már csak ez az összeg hiányzik.

Mint válaszukban írják, a Lánchíd felújítását Tarlós István főpolgármesterként hiánytalanul előkészítette, a munkálatokat régen meg lehetett volna kezdeni.

Úgy vélik, "Karácsony Gergely másfél éves hídfelújítási késlekedése több mint ötmilliárd forintjába kerül a budapestieknek, ezt az összeget ráadásul előlegként, mindenféle munkavégzés nélkül előre odaadták a vállalkozónak".

Megjegyezték azt is, hogy a magasabb árban nincs benne a Széchenyi téri villamos-közúti aluljáró és a budavári alagút felújítása sem, és a többi fővárosi beruházással se hangolták össze a Lánchíd felújítását, így Budapesten hosszú időre állandósulhat a közlekedési káosz.