Európa-bajnokság: bajban a horvátok, boldogok a csehek

Európa-bajnokság: bajban a horvátok, boldogok a csehek

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország 1-1-es döntetlent játszott a cseh válogatottal pénteken, Glasgow-ban, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában.

A csehek az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel vb-ezüstérmes riválisukkal szemben, a horvátoknak tíz perc kellett, hogy felvegyék a mérkőzés ritmusát. Ezt követően nyíltsisakos, sok gólhelyzetet hozó találkozó alakult ki, amelyen a csehek a hajrában büntetőből szerezték meg a vezetést. A mostani Eb-n a harmadik gólját szerző Schick még vérző orral értékesítette a tizenegyest.

A fordulás után szinte azonnal egyenlítettek a horvátok: az első játékrészben jobbszélsőként játszó Perisic már a bal oldalon futballozva lőtt szép gólt. Az újabb találat után sem lankadt a csapatok támadókedve, és bár több pontatlanság is becsúszott mindkét oldalon a játékba, élvezetes volt a mérkőzés.

Az utolsó húsz perc hatalmas horvát helyzettel indult, ezt követően azonban mindkét csapat rengeteget hibázott és nem alakult ki folyamatos játék. A hajrában a csehek előtt is adódtak lehetőségek, de az utolsó percben Petkovic lövésénél Kalasnak kellett nagyot mentenie ahhoz, hogy együttese megszerezze az egyik pontot.

Horvátországnak nagy szüksége lett volna a győzelemre, így ugyanis egy ponttal a harmadik helyen állnak, míg a csehek négy ponttal gyakorlatilag biztos továbbjutók lettek.