Szijjártó szerint ha más országok gyorsabban oltanak, akkor náluk is lehetne teltházas mérkőzés

szijjártó péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart, miután hivatalosan átadta a Magyarország által Csehországnak kölcsönzött 41 ezer adag Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinát tartalmazó szállítmányt Andrej Babis cseh miniszterel
MTI/EPA/Martin Divisek

Gyorsabban kellett volna oltani és akkor máshol is lehetne ilyen hangulat. Hajrá, magyarok!

- üzente szombaton közösségi felületén Szijjártó Péter külügyminiszter, minden bizonnyal Angela Merkel német kancellárnak, aki a napokban azt nyilatkozta, "de amikor más európai országokban teljesen megtelt stadionokat látok, akkor egy kicsit szkeptikus vagyok, hogy ez a helyes válasz-e a jelenlegi helyzetre".

Szijjártó megemlíti, hogy a héten több nyugat-európai médium (és politikus) is aggodalmának adott hangot amiatt, hogy “egyes helyeken” teltházas stadionokban játsszák az EB-meccseket. Köszönjük szépen, értünk, vagyis az “egyes helyek”-ért nem kell aggódni - tette hozzá.

 A külügyminiszternek abban igaza volt, hogy hazánk az oltási számokat tekintve élen járt az elmúlt időszakban, azonban más országok ennek ellenére is óvatosabban járnak el a kontinentális torna kapcsán. Az Egyesült királyságban - ahol az átoltottság magasabb, mint hazánkban - felmerült, hogy a meghosszabbított korlátozások miatt London helyett akár Budapesten is tarthatják az Eb-döntőt.