84 percig tartott a müncheni csoda a magyar csapat számára

84 percig tartott a müncheni csoda a magyar csapat számára

A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.

Mint az MTI írja, Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a 11. percben Szalai Ádám gyönyörű fejes góljával szerzett vezetést, majd a németek a 66. percben egyenlítettek Kai Havertz révén, de örömük nem tartott sokáig, mivel Schäfer András azonnal válaszolt a 68. percben. A hazai pályán játszott csapat Leon Goretzka 84. percben szerzett találatával jutott tovább és foszlatta szét a magyar álmokat.

A magyar csapat két pontjával a világbajnok és csoportgyőztes franciák, a második németek, illetve a címvédőként harmadik helyen továbbjutó portugálok mögött zárt a négyesében.

A francia és a portugál gárda szintén 2-2-es döntetlent játszott egymással a Puskás Arénában, bejutva a legjobb 16 közé.

A mérkőzésen az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo két gólt szerzett, míg a franciáktól Karim Benzema volt kétszer eredményes. Ronaldónak immár 20 gólja van Eb-n és vb-n, ami rekord, és a legutóbbi 45 válogatott meccsén 48 alkalommal talált az ellenfél kapujába. A franciák ellen most hetedszer játszott, és először volt eredményes.

A franciákra Ukrajna, a németekre Anglia, a portugálokra pedig Belgium vár a nyolcaddöntőben.

Az Eb F-csoportjának szerdai eredményei és végeredménye:

Németország-Magyarország 2-2 (0-1)
Portugália-Franciaország 2-2 (1-1)