Varga Juditot letiltotta a Politico, szerinte az EU nem is figyel a magyar kormány védekezésére

Varga Juditot letiltotta a Politico, szerinte az EU nem is figyel a magyar kormány védekezésére

A magyar kormány azt hitte, hogy az Európai Uniót érdekli a véleménye a gyermekvédelmi törvényről, de tévedett - írja Varga Judit igazságügyi miniszter az abouthungary.hu blogban pénteken megjelent cikkében.

A tárcavezető eredetileg a Politico című lap véleményrovatában akarta megjelentetni az angol nyelvű írást, de az újság ezt elutasította.

Varga Judit szerint azt hirdetik, hogy Magyarország diszkriminatív, homofób törvényt fogadott el, de közben senkit sem érdekel, hogy a több tagállam által aláírt nyilatkozat hamis állításokat tartalmaz, lényegében hamisítja meg a törvényt, elkendőzve annak kulcsfontosságú részeit.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nyilatkozatot aláíró tagállamok még csak hivatalos magyarázatot sem kértek a magyar kormánytól, mielőtt a közös levelüket közzétették, mesterséges konfliktust szítva a gyermekek jogai és az LMBT-közösséghez tartozó személyek jogai között.

Varga Judit - a témára mindkét irányból jellemző módon - jelentős mennyiségű csúsztatást alkalmazva arra a következtetésre jutott, hogy egyesek tények ismerete nélkül mondanak minősítést a magyar jog európaiságáról. Az új magyar törvényt elítélő politikai nyilatkozat nemcsak azért szégyenletes, mert ellentétes a lojális együttműködéssel, hanem azért is, mert előzetes pártatlan vizsgálatot mellőző, elfogult politikai véleményt tartalmaz. Ugyancsak nem az első eset, hogy diszkriminatívnak bélyegeznek meg magyar jogszabályokat – állapította meg.