A csehek szeretnék meglepni a hollandokat Budapesten

Hollandia, Ausztria, foci
UEFA EURO 2020 / Twitter

Jaroslav Silhavy, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint vasárnapi, budapesti nyolcaddöntős ellenfelük, a holland csapat esélyesebb, ők ugyanakkor meglepetésre készülnek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A csehek budapesti utazása nem volt zökkenőmentes, ugyanis a repülőgép mentőcsúszdája kinyílt, emiatt nem tudtak az eredetileg tervezett időpontban, délelőtt elrepülni a magyar fővárosba, ahova csak este érkeztek meg, ennek következtében pedig edzeni sem tudtak a Puskás Arénában.

"Okozott kis nehézséget a járatmódosítás, de gyorsan találtunk rá megoldást, így nem hiszem, hogy ez vasárnap számítani fog. Edzettünk egyet Prágában, és bár jó lett volna kipróbálni az itteni stadiont, tapasztaltak vagyunk, sok arénában játszottunk már, meg fogjuk oldani ezt is"

- mondta már a magyar fővárosban rendezett sajtótájékoztatón Vladimir Darida.

A csapatkapitány szombaton nem tudott társaival edzeni, állítása szerint az orvosok és a fizioterapeuták folyamatosan dolgoznak a sérülésén, így reméli, együttese rendelkezésére tud állni a hollandok ellen.

"Életünk egyik legnagyobb meccse lesz a holnapi, ráadásul várhatóan telt ház előtt. Remélem, élvezni fogjuk és jó eredményt érünk majd el"

- tette hozzá a Hertha BSC légiósa, aki szerint kulcsfontosságú lesz a labdabirtoklás, ugyanis a hollandok szeretnek letámadni.

Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány kijelentette: a holland csapat nehéz ellenfél, ráadásul favorit is az összecsapás előtt, ugyanakkor egy mérkőzésen bármi megtörténhet és szeretnének meglepetést okozni.

Silhavy közölte, a hollandok, ha náluk van a labda, mindig gólra törnek, magasan letámadnak, így fontos, hogy ők a kezdő sípszótól kezdve egységesen, csapatként játsszanak. Megjegyezte, csak akkor lesz esélyük a győzelemre, ha mindenki a lehető legjobb teljesítményt nyújtja.

"A szurkolók miatt játsszuk ezt a játékot, bízom abban, hogy a jó hangulat és a várható telt ház jó mérkőzéshez fog vezetni"

- utalt a tréner az 55 ezer drukkerre, közte a várható hétezer cseh drukkerre.

A Hollandia-Csehország találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában, az összecsapást az orosz Szergej Karaszjov vezeti. A továbbjutóra a dánok várnak a jövő szombati, bakui negyeddöntőben.

Legolvasottabb híreink