Pest 9-ben a Jobbik Schmuck Erzsébetet, az LMP jelöltjét támogatja

Pest 9-ben a Jobbik Schmuck Erzsébetet, az LMP jelöltjét támogatja

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook oldalán közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy az ellenzéki előválasztáson Pest 9-ben a Jobbik Schmuck Erzsébetet, az LMP jelöltjét támogatja.

Mint írja, "a Jobbik elkötelezett tagja a Fidesz-kormány leváltásért küzdő hatpárti ellenzéki együttműködésnek. Egy az egy ellen – ezt az elvet valljuk! Az előválasztást követően minden választókerületben egy ellenzéki jelöltnek kell szemben állnia egy fideszessel. De nem csak, hogy szemben kell állnia – le is kell győznie. Csak így lesz ugyanis kormány- és rendszerváltás. Az LMP az erre alkalmas jelöltet már megtalálta Pest megye 9. választókörzetében Schmuck Erzsébet személyében, mi pedig őt támogatjuk".

"Erzsébet Nagykátán született, ott járt általános iskolába is. Érti és ismeri a helyiek gondjait, a vidék problémáit. Közgazdász, a hazai zöld civil társadalom egyik vezető személyisége, alapítója és később elnöke is volt a Magyar Természetvédők Szövetségének" - írja a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, hozzátéve, hogy "a 90-es évektől aktív résztvevője, alakítója a hazai és a nemzetközi környezetpolitikai és a fenntarthatósági folyamatoknak. 2014-től az LMP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának az elnöke, a párt társelnöke".

Elkötelezetten küzd a klímaváltozás megfékezéséért, a biológiai sokféleség megőrzéséért. Harcosan fellép a társadalmi igazságtalanságok ellen

- hangsúlyozta.

Jakab kiemelte,

"magam és a Jobbik nevében arra kérem Önöket, hogy az előválasztáson szavazzanak Schmuck Erzsébetre, mert neki van esélye legyőzni jövőre a Fidesz jelöltjét. Ha Dr. Schmuck Erzsébet nyer, az nem csak a kormányváltáshoz visz közelebb, de a térségben élőknek helytartó helyett végre valódi képviselőjük lesz a Parlamentben".

Dánytól Zsámbokig, Nagykátától Turáig – mindenkinek jár a jólét és a szabadság! Hajrá, Erzsi!