A főváros ingyenes antitestvizsgálatot biztosít

koronavírus
Koronavírusteszthez vesznek mintát a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozójától az intézményben, a VIII. kerületi Fiumei úton 2020. december 8-án.
MTI/Kovács Tamás

"Ahogyan már többször írtam róla, egyre többen keresnek meg és mesélik el történeteiket, hogy ugyan oltottak, védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, mégsem mernek találkozni unokáikkal, nem merik élvezni szabadságukat, mert a vérvizsgálat eredménye kimutatta, hogy a Sinopharm vakcina után nincsen antitestjük"

- írta saját közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Mint írta, állami hatáskör lett volna ezeket az embereket kivizsgálni és újraoltani, akik azonban a kormányhoz fordultak vizsgálati eredményeikkel egyszerűen süket fülekre találtak, miközben a nagyvilág hírei aggodalomra adnak okot. A delta variáns megjelenése miatt egyre több nagyvárosban korlátozásokat vezetnek be.

"Csak úgy lehetünk biztonságban, ha megbizonyosodunk róla, hogy mindannyian védettek vagyunk a vírussal szemben. Ezért kérek mindenkit, aki 60 év feletti és Sinopharmmal oltották, hogy regisztráljon és jöjjön el a vizsgálatra"

- zárta bejegyzését a politikus.