Összesen 400 milliárd forint értékben kötött két keretszerződést a kormányzati ügynökség informatikai beszerzésekre, a 4iG megint jól járt

.
Illusztráció
Pixabay

Hatalmas összegű, 400 milliárd forintos keretmegállapodást kötött két informatikai tőzsdei cég a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-vel

 - írja a Telex. Először a Delta Systems Kft., majd a 4iG Nyrt. vezette konzorcium jelentette be, hogy egyenként 200 milliárdos keretmegállapodást írt alá az ügynökséggel.

A NER szívének legkedvesebb IT-cég milliárdokért kapott munkát az MTVA-tól

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, miszerint az Antenna Hungária Zrt.-vel, illetve az Appsters Kft.-vel közös ajánlatát nyertesnek hirdették ki a a Médiaszolgáltatás - támogató és Vagyonkezelő Alap által kiírt „MTVA komplex médiatartalom kezelő és disztributáló rendszerének informatikai támogatása és továbbfejlesztése" megnevezésű közbeszerzési eljárás kapcsán.

A felhívás homogén és inhomogén szerverek és tárolók beszerzésére vonatkozott, öt-öt konzorciumot hirdetett ki nyertesként a DKÜ, mindkettő esetében ott van a nyertesek között a 4iG által vezetett konzorcium. A keretmegállapodás összege nettó 204,74 milliárd forint, de ez nem jelent automatikusan megrendeléseket, mivel az egyes konkrét beszerzéseket újra megversenyeztetik a konzorciumok között. A

megállapodás időtartama a hatálybalépéstől számított legfeljebb 42 hónap.

A több mint 60 százalékban Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG a kormányzat kedvenc IT-cégének számít, évek óta hasít az állami tendereken, idén már a DKÜ-szerződés előtt is több mint 7 milliárd forintnyi megrendelést kapott – írja a portál. Mészáros Lőrinc korábbi üzlettársa, Jászai volt az egyébként, aki levezényelte a két tőzsdei befektetési cég, az Opus és a Konzum összeolvadását, majd a 4iG-n keresztül megkezdte a szétválást korábbi üzlettársától.

Mészáros barátjának informatikai cége több mint kétmilliárd forint osztalékot fizetne ki

A Mészáros Lőrinc barátjának keze alá tartozó cégeket még egy világjárvány sem tudja térdre kényszeríteni, erről tanúskodik az érdekeltségébe került, s azóta rendkívül „sikeresen" működő informatikai cég, a 4iG igazgatósága által jabasolt osztalék összege is, ami meghaladja a kettőmilliárd forintot.

A Telex azt írja, a 4iG előtt egy nappal a Delta Technologies számolt be a maga keretszerződéséről: a tőzsdei cég leányvállalata, a Delta Systems Kft. szintén 200 milliárd forint értékben állapodott meg a DKÜ-vel.

A DKÜ idén év elején 945 milliárd forint értékben írt ki informatikai közbeszerzéseket.