Nyolc napot bírt a visszaeső pedofil, öngyilkos lett a győri börtönben

Nyolc napot bírt a visszaeső pedofil, öngyilkos lett a győri börtönben

Mindössze 8 nappal a jogerősen kirótt 9 éves börtönbüntetésének megkezdése után öngyilkos lett az a győri pedofil, aki egy 10 éves kisfiút akart megvásárolni és megerőszakolni. 

A pedofilt a rendőrök csalták csapdába - a szexuális ragadozó abban a hitben volt, hogy egy győri parkolóban lévő lakókocsiban egy előtte megvásárolt 10 éves gyermek várja - helyette a zsaruk voltak ott. 

"Az ügyfelem valóban öngyilkos lett, a zárkájában lévő mosdóban oltotta ki az életét. Ugyan többen is voltak a cellában, de erre a helyiségre senki nem láthatott rá, így elkerülhetetlen volt a tragédia. Nem tehetett róla senki. A búcsúlevelét is megtalálták, amiben a súlyos ítéletére hivatkozott. De írásában a bíró szerinte személyeskedő megjegyzéseit is nehezményezte"

nyilatkozta a Blikknek a férfi védője, dr. Benkő Péter.

A portál információi szerint a férfi hozzátartozóit is azonnal értesítették. Úgy tudjuk, H. Ervinnek volt gyermeke és felesége is, akivel azonban már elváltak.

A büntetés-végrehajtási intézet közleményben azt írta, ugyan a személyzet gyorsan megkezdte a segítségnyújtást, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem tudtak segíteni rajta. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta - írta a portál.

Nem tudott leállni, a rendszer pedig szabadon hagyta

Az elsőfokú ítélet szerint a 42 éves H. Ervin a Snapchaten keresztül – „Boylove Boylove” és a „bboylove8” felhasználói neveken – felvette a kapcsolatot egy férfivel, akiről korábban megtudta, hogy megrendelés alapján olyan kiskorúakat közvetít, akikkel szexelhet. Az üzenetváltások során egy 10-11 éves fiút keresett orális aktusra és közösülésre - idézi fel a lap. 

A szolgáltatásokért minden megkezdett 3 óráért 60 ezer forintot fizetett volna. A pénz átadása után a lakókocsiban lévő gyermek helyett a közelben tartózkodó rendőrök várták, akik az ügyet feltáró fedett nyomozók segítségével a férfit elfogták. Kiderült: ugyanezen az alkalmazáson keresztül H. Ervin egy fiúgyermekről már küldött pornográf képeket a „közvetítőjének”. 

S hogy mennyire rosszul működik a magyar gyermekvédelmi rendszer, arra jó példa, hogy

a Keszthelyi Járásbíróság 2017-ben ugyanilyen bűncselekményért már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a pedofilt, de a próbaidő leteltét követően nem sokkal már újabb ilyen cselekményt követett el.