Tizenkét év börtönt kaphat az a férfi, aki egy 13 éves lányt kényszerített szexre a lakhatásért cserébe

Tizenkét év börtönt kaphat az a férfi, aki egy 13 éves lányt kényszerített szexre a lakhatásért cserébe

Tizenkét év börtönbüntetést indítványozott az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vádhatóság szerint szexuális kapcsolatért cserébe engedett lakáshasználatot egy 13 éves lánynak - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Azt írták: az 52 éves férfi 2020 nyarán több kiskorúval is megismerkedett, és gyakran vendégül látta őket a siófoki lakásában. A vádlott felajánlotta a sértettnek, hogy ha vele szexuális kapcsolatot létesít, másokat is felvihet az ingatlanba.

A vádlott többször is közösült a lánnyal, annak ellenére, hogy tudta: a 14. életévét még nem töltötte be. A sértett cserébe a lakásban másokkal is végezhetett szexuális cselekményeket.

A lány 2020 szeptemberében feljelentést tett a hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű férfi ellen, akit nyomozók rövid időn belül azonosítottak és elfogtak, majd a bíróság letartóztatott.

Az ügyészség gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés miatt emelt vádat ellene. A vádhatóság a 12 év szabadságvesztést arra az esetre indítványozta, ha a férfi a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a vádlottat végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelyben 18. életévét be nem töltött emberek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen emberekkel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.