"Amíg legépeltette kollégáival írásbeli kérdését, az idő alatt talán meg is kereshette volna"

"Amíg legépeltette kollégáival írásbeli kérdését, az idő alatt talán meg is kereshette volna"

"Én is választópolgár vagyok. Nem kéne hazudnia nekem, és kinyalnia a seggemet?!"

- a legendás Szellemirtók 2. című filmben így foglalták össze a politika/állam és polgár/ember közti viszonyt - az utóbbiak szemszögéből. 

Ez most onnan jutott az eszembe, hogy Vadai Ágnes írásban érdeklődött az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál, hogy mennyit költöttek az ”Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021” első
reklámfilmjének leforgatására (illetve hogy Hunor és Magyar honnan szereztek lovat és hova tették). 

Tudják, ez a Kovács Zoltán és Semjén Zsolt nevéhez köthető álvilágkiállítás, amire valamiért több mint 70 milliárd forint közpénzt költött már el az Orbán-kormány, függetlenül attól, hogy a koronavírus-járvány miatt gazdasági válság tombol az országban. 

Kovács Zoltán vadászati világkiállítása úgy tűnik, nem is igazi világkiállítás

A Semjén Zsolt lázálmának indult, majd 2018-tól Kovács Zoltán államtitkár szervezésében megvalósuló 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás úgy tűnik, mégsem lesz valódi világkiállítás. Legalábbis erre utalnak az esemény kapcsán elindított online hirdetések szövegezései, a közbeszerzés eredményeképp megkötött szerződések - melyekben nemzetközi kiállításként hivatkoznak rá -, illetve a BIE (Bureau International des Expositions) szervezet honlapja, ahol azóta sem tüntetik fel az expót.

Szóval, megérkezett a válasz a minisztérium államtitkárától, Schanda Tamástól. 

"Amíg legépeltette kollégáival írásbeli kérdését, az idő alatt talán meg is kereshette volna a világkiállítás oldalán az erre vonatkozó információkat. 

Tisztelettel kérem, hogy mielőtt kérdéseket tesz fel, tájékozódjon körültekintőbben - bár sajnos a járvány bizonyította, hogy a baloldalnak ez sem az erőssége. Előbb hittek például a kamuvideós Korózsnak, mint a járványügyi szakembereknek."

Már hazudni sem hajlandóak.