Tokió 2020: Az első helyszínre érkezett magyar olimpikon már a Japán fővárossal ismerkedik

Tokió 2020: Az első helyszínre érkezett magyar olimpikon már a Japán fővárossal ismerkedik

A Nemzeti Sport (NS) számolt be arról, hogy Schmid Julia szlalomkajakosunk személyében megérkezett az első sportolónk Tokióba, ahová a következő napokban egyre több olimpikonunk is elindul.

Már kimentünk a tokiói versenypályára, ahol július 8-tól 19-ig tart a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség központi olimpiai edzőtábora, amelyen végig részt vesz majd Julia

- közölte a lapnak nyilatkozó Storcz Botond szlalomszakágvezető Schmid Julia programjáról, aki egy másik szlalomkajakosunk, a most kvóta nélkül maradt Potocny Marcel társaságában utazott a Tókióba. 

A sportolóknak külön idősávokat jelöltek ki, amikor használhatják a pályát és a NS szerint a tábor nagyon hasznos lesz, mert korábban nem lehetett tesztelni a versenyhelyszínt. Egyelőre egy tokiói szállodában laknak a mieink, az olimpiai faluba július 19-én költöznek át, az ötkarikás játékok hivatalos edzései pedig 20-án kezdődnek.

A Nemzeti Sport megjegyzi, hogy mostantól egymás után indulnak el olimpikonjaink Japánba. A Salim Omarból és stábjából álló taekwondo különítmény után csütörtökön startol a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint Bohus Richárd és Bernek Péter, pénteken Verrasztó Dávid, és hétfőre marad a legnagyobb sportági különítményünk, az úszócsapat nagyja, feltehetőleg a világcsúcstartó Milák Kristóffal együtt. Aztán szép sorban mindenki más, tehát az immár 169+7 kvótásunk és a háttérstábok.