Csak a tervezése 1 milliárdba kerül a debreceni kerékpáros stadionnak

Csak a tervezése 1 milliárdba kerül a debreceni kerékpáros stadionnak

Az eredetileg a budapesti olimpiára szánt debreceni velodrom tervezése nettó 712 millió forintba kerül - számolt be róla az Átlátszó. Mivel a fővárosi tervek egy része már elkészült, azokat adaptálják a debreceni helyszínre. A korábban kifizetett tervezési költségekkel az ár nettó 1 milliárd forintra rúg.

Az uniós közbeszerzési értesítőre (TED) hivatkozva a lap azt írja, a felhívásra összesen egy ajánlat érkezett, amit a Gall és Társai Építésziroda Kft. nyújtott be. Ez ugyanaz a cég, ami 2018-ban elnyerte az új budapesti velodrom tervezési feladatainak ellátását nettó 959 millió forintért.

Eddig körülbelül 320 millió forintot fizettek ki a pénzből, ami most további nettó 712 millió forinttal drágul, amiből a cég átalakítja a terveket a debreceni helyszínre, emellett egy új létesítményt, egy 10 ezer m²-es BMX-pályát is megtervez.

A közbeszerzési értesítő szerint a velodrom beruházása során

megvalósul majd egy 16 000 m² alapterületű fedett, pályakerékpáros sportlétesítmény, ami 2500 néző befogadására lesz alkalmas... Az új debreceni kerékpáros központot a hazai kerékpáros szövetség különbözői szakágai fogják közösen használni, kerékpáros események és rendezvények helyszíne lesz, hiánypótló új központja a hazai utánpótlás nevelésnek